Translate

13 Mart 2014 Perşembe

Yaşlı erkeklere faydalı yiyecek!



yaşlı,erkek,kadın,beslenme,faydalı,yiyecek,besin,gıda,protein,et,süt,yumurta,sağlıkYaşlılar üzerinde yapılan bir araştırma, yüksek oranda hayvansal protein içeren gıdaların, yaşlıların fiziki ve psikolojik durumları ile sosyal yetileri üzerinde olumlu etkilerinin bulunduğunu gösterdi.


Araştırmanın sonuçlarına göre, yaşlı erkeklerin özellikle hayvansal protein oranı yüksek gıdalar tüketmeleri, fiziksel ve psikolojik durumlarının yanı sıra sosyal yetilerini yüksek seviyelerde tutmalarına katkı sağlıyor.
Japonya Ulusal Sağlık ve Beslenme Enstitüsü ile Tohoku ve Teikyo üniversitelerinden bilim adamlarınca yapılan araştırmada, yıllar geçtikçe proteini sindirme ve işleme yetenekleri zayıflayan yaşlıların bu açığı kapatabilmek için daha fazla miktarda protein almaya ihtiyaç duyabilecekleri bildirildi.
Yaş ortalaması 67,4 olan 1007 kişiyi kapsayan araştırma, katılımcıların aldıkları gıdaları gösteren bir
soru kağıdına başlangıçta ve 7 yıl sonra verdikleri yanıtların analiz edilmesi suretiyle yapıldı. Araştırmada, aldıkları toplam hayvansal ve bitkisel protein miktarlarına ve cinsiyetlerine göre 4 ayrı gruba ayrılan katılımcılara daha sonra, sosyal ve zihinsel durumlarının yanı sıra günlük yaşam aktivitelerine ilişkin ölçümlere yer verilen, yüksek seviyeli işlevsellik kapasitesi ölçüm testleri uygulandı.
Araştırmanın sonucunda yüksek oranda fonksiyonel kapasite kaybına uğrama riskinin, hayvansal protein açısından zengin gıdalarla beslenen erkeklerde, en az oranda hayvansal protein alan erkeklere göre yüzde 39 daha düşük olduğu belirlendi. Araştırma, iki ayrı kadın grubu arasındaysa bu konuda benzer bir bağlantının bulunmadığını gösterdi.
Bitkisel protein alımıyla gelecekte ortaya çıkacak yüksek seviyeli işlevsel zayıflama arasında bir bağlantı bulunduğuna ilişkin delile rastlanmadığını belirten araştırmacılar, bu durumun hem erkekler hem de kadınlar için de geçerli olduğunu kaydetti.
Dr. Megumi Tsubota-Utsugi'nin başkanlığında yapılan araştırmanın sonuçları Journal of the American Geriatrics Society adlı tıp dergisinde yayımlandı.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.