Translate

19 Aralık 2013 Perşembe

Meyveler metabolizma hızını nasıl yükseltir?


Bu Meyveleri Yiyerek Metabolizmanızı Hızlandırın!...


Bazı yiyecekler içecekler, meyve ve sebzelerde vücudun daha fazla enerji harcamasını aktive eden bir takım metabolizma artıran,( zayıflama sağlayan) enzimler ve proteinler mevcuttur. Bu maddeleri taşıyan meyveleri düzenli olarak tükettiğimizde kısa sürede doğal yoldan zayıflama yaşayabiliriz.

Metabolizmayı hızlandıran meyveleri bolca tüketirsek vücudumuzun yağ yakma ve zayıflama hızını da artırmış oluyoruz. Hızlı metabolizmaya sahip kişilerde yediklerini yakma ve eritme süreci daha hızlı olmaktadır. Bu da kilo kontrolü, kilo verme ve zayıflama için oldukça hayati önem taşımaktadır. 


Değişik diyet listeleri ve formülleri içerisinde bu meyvaları bolca kullandığınızda zayıflamanın ne kadar kolay ve hızlı gerçekleştiğine şahit olacaksınız.  Metabolizma hızı aslında bir çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Yeme sıklığı, egzersiz ve spor yapma, su içme, diyet, yaş, cinsiyet, genetik etkenler gibi gir çok faktör metabolizmanın hızının ortaya çıkmasında önemli etkiler koyarlar. Yeme içme ise bu konuda bizlerin kolaylıkla yönlendireceği ve değiştireceği bir değişkendir. O nedenle doğru yiyecekler ve meyveler, sebzeler ile beslendiğimizde bunun zayıflamaya faydasını göreceğiz.  

Şimdi metabolizma hızlandıran ve zayıflama sağlayan meyveler içerisinde bulunan önemli enzimlere kısaca göz atalım:

Leptin
Leptin vücutta doğal olarak bulunan bir hormondur. Leptin hormonunun temel işlevi, vücudun enerji ve yağ yakma metabolizmasını düzenlemesidir. Diğer bir ifade ile leptin enzimi iştahımızı ve metabolizmayı düzenler.  Bazı meyveler içerisinde bolca bulunan Leptin hormonu sayesinde metabolizma hızını artırabiliriz ve zayıflama sağlayabiliriz.

Meyveler metabolizma hızını nasıl yükseltir?
Bir çok diyet uzmanı tarafından metabolizma artırmak için meyve tüketmenin ve diyet reçetelerinde bu tür meyvelere yer vermenin önemi vurgulanmaktadır. Vitamin C ve Fito enzimler bakımından zengin olan meyvelerin aynı zamanda metabolizma artıran etkilerinin olduğunu söylemek mümkündür.  Limon, greyfurt, böğürtlen, ahududu, kuş üzümü, acai berry çileği, greyfurt, muz, yeşil elme gibi meyveler fito kimyasallar veya C vitamini bakımından oldukça zengin meyvelerdir.   Metabolizma artıran meyvelere diğer bir örnek ise karpuz, ananas gibi su açısından zengin meyvelerdir.  Suyun metabolizma artırmadaki önemi çok büyüktür. Zaten bir çok zayıflama önerisi ve tavsiyesinde bolca su içilmesi söylenir. Aynı biçimde sulu meyveler de metabolizma hızlandırıcı özellikleri olan besinlerdir. Bu meyveler doğal yoldan zayıflama süreci yaşamanıza yardımcı olur

C vitamini içeren meyveler zayıflatır mı?
Greyfurt, domates, portakal limon, mango, kiwi gibi meyveler bolca C vitamini taşırlar. Özellikle kiwi mevesi ve greyfurt içerisindeki C vitamini had safhadadır. 1 adet kiwi veya greyfurtta bizlere tüm gün yetecek kadar C vitamini bulunur. Zaten greyfurt zayıflatır mı sorusunun cevabı da içerisindeki metabolizma hızlandıran C vitamininde gizlidir.

Sulu meyveler zayıflatır mı?
Karpuz bu konuda iyi bir zayıflama meyvesi olarak öne çıkar.  yaz aylarında gerek içerisindeki bol su gerekse diyet lifleri sebebiyle hem metabolizma artırıcı hem de tok tutan bir yaz meyvesidir. Kavun da karpuz kadar olmasa bile zayıflatan sulu meyvleere örnek olarak gösterilebilir.

Zayıflatan diğer meyveler
Şayet bir meyvenin zayıflatan veya incelten etkilere sahip olup olmadığı hususunda tereddüte düşerseniz öncelikle meyvenin rengini kontrol etmelisiniz. Canlı renklere sahip meyveler genelde metabolizma hızlandıran etkilere sahiptir. Çünkü meyvaların canlı renklerine pito kimyasal adı verilen antioksidanlardan  flavonoidler ve Karotenoidler sebep olurlar. Bu iki bitkisel enzim de zayıflama sağlar.  Bu enzimler vücudun leptin hormonunun yaptığı gibi iştah keser ve metbolizma hızlandırır. Bu tür meyvelere en iyi örnek, ahududu verilebilir.

Metabolizmayı hızlandıran meyveler:
Ananas zayıflatır mı?
İçerisindeki yoğun lifler hem sindirim sistemini çalıştırır hem de fruktoz adı verilen meyve şekerini bolca barındırması nedeniyle açlık kan şekerini yükselterek tokluk hissi verir. Özellikle öğün aralarında 250 gram taze ananas yiyerek metabolizmayı hızlandırmak için kullanabilirsiniz.

Portakal zayıflatır mı? 
Portakal da iyi bir metabolizma hızlandıran meyve türüdür. Aslında tüm turunçgiller metabolizmayı hızlandırır. turunçgillerde bulunan C vitamini hücreleri besler ve hücrelerin enerji tüketimi kapasitesini artırır

Greyfurt zayıflatır mı?
Bilinen en etkili metabolizma hızlandıran meyvedir. Sabahları kahvaltıdan önce ve akşamları yatmadan evvel 1 su bardağı içmelisiniz.

Elma ve şeftali zayıflatır mı?
Her iki meyve de hem vitamin ve mineral bakımından zengin hem de kalın kabuğu ve lifli yapısı ile hazımı çalıştıran özelliklere sahiptir. Elma zayıflama ilişkisi daha fazla bilinmesine rağmen şeftali de iyi bir metabolizma artırma meyvesidir.


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.