Translate

9 Temmuz 2013 Salı

Ramazan ayında susuzlukla baş etme yolları...


Ramazan’da sıcak havanın olumsuz etkilerinden korunmak ve gün içinde daha az susamak için sahura kadar çeşitli aralıklarla azar azar sıvı gıdalar tüketilmesi öneriliyor.
Bir kişinin günlük sıvı ihtiyacı 2, 5 litre dir. Oruç tutanlar sıvı alımına özellikle dikkat etmeli.
İnşaat, kömür ocakları ve sanayi gibi alanlarda çalışan kişilerin sahurda yoğun demir ve kalsiyum içeren gıdalar tüketilmeli, sahurda enerji deposu olan pekmezden de aşırıya kaçmayacak şekilde yararlanılmalıdır.
SU İHTİYACI NASIL KARŞILANMALI?

Ouç tutan kişinin günlük su ihtiyacının tamamını sahurda almaya çalışılması hata olur.
Sahurda ne kadar çok yenilir içilirse, gün içinde o kadar az acıkılır, susanır anlayışı yanlış. Oruç tutulan gün boyunca susamamak için genel olarak sahurda ya da iftarda, kısa süre içinde yoğun şekilde su içilir.
SİNDİRİM SİSTEMİNE DİKKAT!
Bir anda yoğun miktarda sıvı alımı, vücutta, tıpkı bir anda aşırı yemek yemenin yaptığı etkiye benzer bir etki oluşturur. Yaşanan sindirim güçlüğü, vücudun suyu istenilen şekilde vücutta değerlendirememesine neden olur, yani sindirim sistemi ideal şekilde çalışmaz.
Sıcakların yüksek seyrettiği bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek için, sahura kadar azar azar sıvı gıdalar tüketilmeli. Bu şekilde düzenli olarak su alımı, bir gün sonra vücudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar.
KIZARTMA VE KAVURMA SUSATIR
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesi gerekir iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kaçınılmalıdır.



Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.