Translate

30 Temmuz 2013 Salı

Evreni oluşturan elementlerin içsel gücümüze etkisi


Ruhumuzun elementlerini biliyor muyuz?

Evreni oluşturan dört elementi hepimiz biliyoruz. Ateş, su, hava, toprak...

Elementler doğada olduğu kadar insan ruhunu dengede tutmak için de etkilidir. Aslında bizler de ruhumuzda bu dört elementi taşıyoruz. Bu elementlerden biri dengesini kaybettiğinde ruhsal problemler yaşıyoruz. Ancak hepsi dengede olduğunda sağlıklı ruha sahip olabiliyoruz.Şimdi gelin elementlerin içsel gücüne bir göz atalım:


Ateş elementini dengelemek: (Hayal gücünde ve harekete geçmekte zorlanmak)
Ateş elementimiz çok fazla aktif hale gelmiş ya da sönmüşse duygularımızda inişler, çıkışlar yaşanmaya başlar. Ya çok fazla hayal dünyasında yaşayarak, harekete geçmekte zorlanırız ya da kendimizi yaptığımz işlerde amaçsız, sıkıcı ve mutsuz hissederiz Dolayısıyla ateş elementini dengede tutmak hayal gücümüzü ve hareket potansiyelimizi aynı seviyeye getirecektir. Özellikle doğa yürüyüşlerine çıkmak, su kenarlarında vakit geçirmek, hayvanlar, çocuklar ve yaşlılarla iletişim kurmak hayal gücüne giden tıkalı bağlantı yollarını açarken, vücudumuzda hareketi ve direnci sağlar.

Su elementini dengelemek: (Tepkilerde aşırılık ya da tepkisizlik)
Su elementi ruhumuzda fazla çalışmaya başladığında, aşırı tepkisellik ya da alınganlık gösterebiliriz.Element yeterince çalışmadığında ise duygularımızı bastırma eğiliminde bulunarak, sorunları içimize atarak huzursuzluk hissederiz. Su elementini dengelemek bu durumda oldukça önemlidir. Doğru tepkilerle, düşündüklerimizi olduğu gibi ifade edebilmek için su elementini tekrar dengesine kavuşturmalıyız. Dans etmek, müzik dinlemek, yazı yazmak veya doğayla ilgili herhangi bir uğraş duygusal benliğimiz için iyileştirici etki gösterecektir.

Hava elementini dengelemek: (Aşırı mantıksal ya da mantıktan uzak olmak)
Hava elementi, mantığı temsil eder. Bu element dengede olmadığında duygularımıza danışmadan, tamamen mantığımızla hareket ederek, yer yer duyarsız ve bencil davranışlar gösteririz .Ya da tamamen mantıktan uzak, son derece duygusal seçimlerle hareket ederek sınır koyamama, çok vericilik gibi doğru sayılamayacak davranışlar gösteririz.Her iki durumda da tehlikeli görünen hava elementini dengelemek için; dil öğrenmek, bulmaca çözmek, plan ve program süreçlerinde mantıklı seçimler pratikleri yapmakla birlikte, sanat, psikoloji, mitoloji, kültürel antropoloji, din veya tarihsel araştırmalar yapmak zihninize ve duygularımıza iyi gelebilir.

Toprak elementini dengelemek: (Bedeni ve yetenekleri ihmal etmek yada çok fazla çalıştırmak)
Toprak elementi insan vücudunu temsil eder.Element dengesini kaybetmeye başladığında, fiziksel hareketsizlikle birlikte sahip olduğumuz fikirleri ve yetenekleri değerlendirememe gibi durumlar görülür. Ya da fazla fiziksel hareketlilik (birden fazla şeyle aynı anda ya da peşpeşe meşgul olmak)göstererek vücudu fazlasıyla yorar. Bu durumda vücudumuzun bilinçli fiziksel aktivite, beslenme ve dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Toprak elementi için ideal denge çalışmasında, öncelikle kendimize hakettiğimiz saygı ve özeni göstermeliyiz. Dans etmek, egzersiz yapmak, bahçeyle ilgilenmek, sevdiğimiz herhangi bir sporla ilgilenmek toprak elementini dengelememize yardımcı olur.
Taocular; tatlı, ekşi, acı ve baharatlı yiyeceklerle ilgili beş evre modeline dayanan ilginç bir beslenme rejimi üzerinde çalışırlar. Bir yemek bu beş tadın tamamını içerebildiğinde, hipoteze göre, bedeni iyileştirir ve tüm organları ve bedensel sistemleri dengeler.
Sağlıklı bir ruh ve yaşam için her şey de olduğu gibi elementlerimizde de dengeyi sağlayalım.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.