Translate

21 Temmuz 2011 Perşembe

Kan Basıncını Düşürmenin Doğal Yolları

Daha fazla egzersiz yapın ve aktif olun. Haftada birkaç kez bile olsa günde 30’ar dakikalık bir yürüyüş veya egzersiz programı ile kan basıncını dengeleyebilirsiniz. Yüksek tansiyon hastalarına yürüyüş özellikle önerilir. Sistolik kan basıncı 3-5 numara kadar azalır.
Muz yiyin. Çok fazla tuz tüketmenin tansiyona zarar olduğunu zaten biliyoruz. Fakat tansiyona iyi gelen birşeyin de farkında değiliz: potasyum. Muzda da bol miktarda potasyum bulunmaktadır. Hipertansiyonu olanlar günde 4700 mg potasyum tüketmelidirler.
img698
Tuzdan vazgeçin. Ya da azaltın. Normal kan basıncını artırır, hipertansiyona yol açar. Günde 1500 mg kadar sodyum tüketilmesi önerilmektedir.

Sigara içmeyin. Sigara içenler hipertansiyon riskine daha fazla girerler. Tütün ve nikotin kronik hipertansiyona neden olur. Kan basıncında ani ve geçici yükselmeler ise tehlikelidir.
Kilo verin. Fazlalıklarınız varsa özellikle bu durum söz konusudur. Birkaç kilo vererek kan basıncında düzelmeleri görebilirsiniz. Ekstra kilo hipertansiyona yol açar kardiyovasküler hastalıklara neden olur.
Alkolden uzak durun. Çok fazla alkol tüketmek kalp sağlığını bozduğu gibi tansiyonu da yükseltir.
Stresten uzaklaşın. Hayatınızdaki stresi iyi yönetin. Böylece kan basıncınızı azaltabilirsiniz.
Yoga yapın. Yoga büyük bir stres atma kaynağıdır. Muhteşem bir egzersizdir.
Zihni boşaltarak gereksiz ve kötü şeylerden uzaklaştırır. Dinginliğe kavuşturur. Nefes alma, kalp hızı, sindirim ve otonom sinir sistemi üzerinde etkilidir. Hipertansiyona iyi gelir.
Kafeinden kaçının. Kafein özellikle de kahve kan basıncında ani yükselmelere neden olur.
Meditasyon yapın ve aklınızı boşaltın. Yüksek tansiyon biraz da psikolojiktir.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.