Translate

21 Temmuz 2011 Perşembe

Arterit Ağrısı Döngüsü - Osteoarterit eklem kıkırdaklarının hasar görmesi

Osteoarterit eklem kıkırdaklarının hasar görmesi nedeniyle ortaya çıkar. Kıkırdakların hasar görmesi kötü dolaşım, obezite, tekrarlanan gerilme sakatlıkları, kötü eklem sıralanışı gibi nedenlere bağlıdır. Eklemdeki kıkırdak zarar gördüğünde beyin eklemin bulunduğu bölgeyi sakatlanma olarak algılar ve bu bölgedeki kaslar sıkılaşır ve eklem hareketleri engellenir. Bu durumda eklemlerde kasılmalar olur. Oluşan ağrılar bize bu eklemi kullanmamamız gerektiğini gösterir.

Sakatlanma aktifleştiğinde osteoarterit ağrı döngüsü başlar. Hasar gören eklem iyileşmek yerine kötüleşir ve bu bölgede kasılmalar meydana gelir. Ağrı döngüsü bazen oldukça şiddetli ağrılara yol açabilir. Bunun yanı sıra yorgunluk, kilo kaybı, kalp problemleri ve depresyon gibi belirtiler de ortaya çıkabilir. Osteoarterit tedavisinde ağrı döngüsü kırmak birincil amaçtır.
Terapi dört ana tedavi üzerinde yoğunlaşır. Bunlar:
1. Masaj terapisi
Masaj terapisi ile eklemler hafif şekilde uyarılır. Bu terapi ile eklem kasılmaları ve ağrıları hafifletilir. Kişinin vücudunda esneklik artar.
2. Takviye alımı
Eklemlerin hareketini kolaylaştırmak için kişiye Omege 3 balık yağı gibi bazı besinsel takviyeler önerilebilir.
3. Diyetinizi gözden geçirin
Bazı gıdalar ağrıların artmasına neden olabilir. Bu nedenle osteoarterit rahatsızlığı olan kişiler diyetlerine dikkat etmelidir. Daha fazla balık ürünleri tüketmeye özen gösterin ve patates, domates, acı biber ve patlıcan tüketimini azaltın.
4. Düzenli egzersiz yapın
Düzenli olarak bir egzersiz programını takip etmeye özen gösterin. Eğersizler eklemlerinizin ve kaslarınızın kuvvetini arttırmaya yardımcı olur. Yüzme, yürüyüş ve esneme gibi egzersiz hareketlerini uygulayabilirsiniz.



Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.