Translate

21 Temmuz 2011 Perşembe

Homeopati Nedir, Ne İşe Yarar?

Homeopati, sağlıklı kişilerdeki bazı sulandırılmış maddelerin sağlıksız kişilere tedavi olarak verilebileceği kuramına dayalı noninvaziv ve doğal bir tıbbi tedavi yöntemidir. Homeo, benzer, pati hastalık demektir. Benzer matıkta, vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirerek şifa teşviki söz konusudur. alternatif bir yaklaşım ifade etmek için kullanılan ilaç, özellikle bitkisel ve diğer doğal ilaçlardır. Uygulamada alternatif sağlık diğer formları ile pek çok ortak yönü paylaşır. Örneğin, homeopati, alternatif tıbbın bazı diğer türleri gibi, sağlık için bütünsel bir yaklaşım içindedir. Kişinin değil durumun üzerinde durur.
img727
Homeopati, vücut kendini iyileştirir der, belirtileri kontrol etmek ve bastırmak için tasarlanmıştır. Konvansiyonel veya allopathic-tıpta amaç genellikle ilaç ya da cerrahi ile hastalığı kontrol altına almaktır. Topikal veya oral ilaçlar kullanılır. Beslenme ve yaşam tarzı değişimleri yapılır. Arnica Montana en yaygın olanıdır. Bu boğaz kasları, çürükler veya yaralanmalar yardım için topikal ve oral kullanılır. Calendula officinalis (bahçe kadife çiçeği) kesikler, yara ve diğer cilt tahrişleri ve iyileşme hızını yükseltir topikal kullanılır. Ignatia sık keder, endişe, stres ve uykusuzluk tedavisinde kullanılır.

Homeopatik ilaçlar; bitkilerden, hayvanlardan, minerallerden ve insanlara veya hayvanlara ait hastalıklı dokulardan yüksek oranda seyreltilerek etkin hale getirilir. hasta düzenli olarak Antibiyotik, Kortizon, iltihap dindirici vs. alıyorsa homeopatik tedavi başarılı olamayabilir. Migren, çocuk hastalıkları, alerji, astım, depresyon, romatizma, uykusuzluk, kadın hastalıkları, şeker ve karaciğer hastalıkları, böbrek ve idrar yolu hastalıklarında başarılıdır.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.