Translate

3 Şubat 2024 Cumartesi

Pranik Şifa Nedir?

Pranik Şifa ya da MCKS Pranik şifa öğrenmesi kolay, kuvvetli ve etkili dokunmadan ve ilaçsız bir enerji şifa modelidir. Pranik şifa pranayı kullanarak fiziksel bedenin doğal iyileşme işlemini hızlandırır. Prana bedenin canlı ve sağlıklı tutan görünmeyen bir yaşamsal enerji ya da yaşam gücüdür. Yaşamsal enerji ya da yaşam gücü Çinlilerin Çi ve Japonların Ki dedikleri şeydir.

MCKS Pranik Şifa bedenin doğuştan gelen kendini iyileştirme yeteneğine sahip “kendini onaran” yaşayan bir varlık olması temel prensibi üzerine yerleştirilmiştir. Pranik Şifa bir bilimdir, Master Choa Kok Sui’nin yıllarca araştırma ve sonuçları doğrulamasının ardından 1987’de doğmuştur.


Enerji Şifası yeni bir kavramdır. Birçok bilge,

 aziz, ve şifacılar uzun zamandan beri şifa sanatını uygulamaktaydılar. Bütün modeller kaydedilmedi gerçi, hala, internette ararsanız onlardan yüzlercesini bulabilirsiniz. Ayrıca devamlı olarak Şamanik şifa , Brezilya’nın Amazon şifası, Rosicrucian şifa, Çin tıbbî çi kung, Reiki, Yogasal şifa, Manyetik şifa, İnanç şifası, Ki şifası, Yaşamsal şifa ve Elleri koyarak şifa olarak anılmaktadır. Pranik Şifayı diğerleri arasında eşsiz kılan nedir, modern olması mı, yeni, ve enerjiye, şifaya, ve genel iyi sağlık haline bilimsel bakışı mı.

Kadim zamanlarda, Pranik Şifa sadece bazı elit kişiler tarafından uygulanabilmekteydi. Grand Master Choa Kok Sui’ye göre, onun işi sıradan insanların kısa bir sürede öğrenebileceği çok etkili bir şifa sistemi geliştirmekti. MCKS Pranik Şifa günlük yaşamlarımızın kalitesini artırmak için geliştirilmiş kapsamlı enerji tıbbı sistemidir. Şu anda herkes pranik şifayı uygulayabilir. Hayatın zorluklarıyla ile baş edebilme bilgisi oldukça güç veriyor.

Pranik Şifayı öğrenmek okumayı ya da yazmayı öğrenmek gibidir, ilk başta yabancı gibi görünür ardından doğal gelmeye başlar ve bunca zaman nasıl onsuz yaşadığınızı merak edersiniz. Bir süre sonra, kişi Pranik Şifanın ne kadar paha biçilmez bir hediye olduğunu anlar. İyi bir şarap ya da dostluk gibi benzersiz dehasının daha ince ifadelerini ortaya çıkararak açığa çıkar.

Pranik Şifa eksikliğinin farkında olmadığınız şeylerdendir. Birçok yönden gitmeyi istediğiniz yere kadar götürür sizi. Size derisi soyulmuş dizin ya da bir yanığın ağrısının nasıl dindirileceğinin yolunu gösterebilir. Pranik Şifa kırık kemiğin iyileşmesini hızlandırmayı öğretebilir ya da huzura, bağışlamaya kavuşmanızda yardımcı olur ve bereketli, sevgi dolu ve üretken bir hayat için ihtiyacınız olan aletleri sunar. Kurucusu hangi seviye olursa olsun her türlü rahatsızlığınız için bir çare düşündü.


O halde Pranik Şifa Nedir?

Basit ama oldukça güçlü yönteme dayalı, dokunmadan iyileştirme sistemidir. Hiçbir alet ya da hiçbir ilaç gereksinimi içermez. 

Tekniklerin temeli basit talimatları takip edebilecek herhangi biri tarafından sadece bir haftasonunda öğrenilebilir. Modern Pranik Şifanın kurucusu Çinli Enerji Üstadı, Master Choa Kok Sui kompleks konuları damıtarak özüne indirgeme istisnai kabiliyetiyle tanınır, onları anlaması kolay ve uygulaması pratik hale getirir.

Pranik Şifa Nasıl Çalışır?

Pranik Şifa insan bedeninin tüm yapısı üzerine temellendirilmiştir. Fiziksel beden aslında iki bölümden oluşmuştur: görünür fiziksel beden ve görülmemiş ya da görünmeyen fiziksel beden (bazen biyoplazmik beden ya da aura olarak da adlandırılır). Görünür fiziksel beden insan bedeninin gördüğümüz, dokunduğumuz ve en çok aşina olduğumuz bölümüdür. Biyoplazmik beden, görünür fiziksel bedeninin içine işleyen ve on ya da on iki buçuk santim ötesine genişleyen görünmez ışıldayan enerji bedenidir. Pranik Şifa fizksel beden ve enerji bedenini(aura) bağlantısı prensibine dayanır. Biri diğerini takip eder.

Pranik Şifa doğasında tamamlayıcıdır. Allopatik tıbbın ya da diğer şifa sistemlerinin yerine geçmeye niyet etmemiştir. Bir uygulamanın içerisine kolayca adapte edilebilir ya da tek başına kullanılabilir. Pranik Şifa üzerine kurulduğu esaslar doğrultusunda bedenin doğuştan gelen yetenekleriyle doğada var olan güçleri kullanır.

MCKS Pranik Şifa enerji bedeninin tamamını iyileştirmek için pranayı (ayrıca chi ya da ki ya da yaşamsal enerji olarak da bilinir) kullanır. Prana bedeni canlı ve sağlıklı tutan yaşamsal enerji ya da yaşam gücüdür. Bir insanın sahip olduğu prananın miktarı bedenin ne kadar hızlı iyileştiğini belirler. Bundan ötürü bir insanın bedeninde etkilenmiş bölgelerdeki yaşam gücünün artırılması, bedenin kendini iyileştirme mekanizmasını geliştirir.

MCKS Pranik Şifada, bedenin doğal iyileşme sürecini hızlandırmak için enerji bedeninde (özellikle rahatsızlık ya da hastalığın etkilemiş olduğu bölgelerde) çalışırız. Enerji bedeni üzerinde yapılan sistematik çalışmalarla bedenin doğal iyileştirme yeteneğini destekleyen ve ivmelendiren yeni bir model yaratıldı.

Pranik şifanın nasıl çalıştığı hakkında 

Pranik Şifadaki İki Prensip

Beden kendini iyileştirme doğal yeteneğine sahiptir. Bunu yapabilmesi için orada yaşam gücü ya da yaşam enerjisinin bulunması gerekmektedir.

Bu prensiplerin biraz ayrıntılarına girelim mi? İyileştirmeyi beden yapıyor. Her zaman, nokta. Biz bedenin bağışıklık sistemini ilaçlarla teşvik edebiliriz, kol, bacağı dikebiliriz ya da alçıya alabiliriz ama şifayı yapan bedendir.

Bedenin kendi zekası vardır. Eğer olmasaydı, tüm vaktimizi ona ne yapması gerektiğini açıklayarak geçirirdik. Başka bir şey yapmaya vakit kalmazdı. Beden yapması gerektiği durumda kendi sitemini kontrol etme ve enerjilendirme yeteneğine sahiptir. Bedenin onu iyileştirebilmesi için yaşam gücü ya da yaşam enerjisine ihtiyacı vardır. Basitçe eğer yaşam gücü ya da yaşam enerjisi yoksa, o zaman orada iyileşme yoktur, beden ölüdür.

Bu yaşam gücü ya da “Prana”nın birkaç kaynağı vardır. Bunlara ortam dahildir örneğin güneş, hava, toprak. Bir kısım pranayı yediğimiz yiyeceklerden, hayvanlardan, diğer insanlardan ve ruhsal kaynaklardan alırız.

Diyebiliriz ki hepimiz bir keresinde diğer insanlar için bir yaşam gücü ya da enerji kaynağı olmuşuzdur. Harika hissettiğiniz bir anı hatırlarlayın. Depresyonda olan ya da yardımınıza ihityacı olan bir arkadaşınız aramıştır ya da gelmiştir. Onlar kendilerini daha iyi hissederek yanınızdan ayrılırken siz yorulmuşsunuzdur. Yardımcı olabildiğiniz için mutlu ve gittikleri için rahatlamışsınızdır. Tükenmiş hissediyorsunuz, soru neden?

Cevabı enerji ve su benzer biçimde çalışır.  Her ikiside kendi dengelerini bulmaya çalışırlar. Eğer iki kap arasında bir kanal varsa, birini doldurun ve ikisi de yarı dolu hale gelecektir. Kanal tıkalı ya da doldurulmuş olmadığı sürece sıvı kendi dengesini bulmaya çalışacaktır, her zaman yüksekten düşüğe doğru akacaktır. Harika modunuzdayken ve arkadaşınız kötü bir haldeyken tahmin edin kim yüksek pozisyonda. Doğru. Siz!

Soracağınız soru şu olmalı kendimi tükenmiş hale getirmeden nasıl yardımcı olabilirim? Diğer güzel bir soru da enerji nerede depolanıyor ve nasıl daha fazla alabilirim? Pranik şifada öğrenilen ilk teknik; akış nasıl engellenir, bağlılıkları ve negatif insanlara ve mekanlara olan bağlar nasıl ortadan kaldırılır.

 Enerjitik Anatomi

Şu an teknolojinin ortaya koyduklarıyla etrafımızda birçoğumuzun göremediği birçok frekans olduğunu biliyoruz. Bu frekansların algılaması ve kullanılması için birçok alet yarattık. Mikrodalgadan x-ışınına, televizyon ve radyo sinyallerine, tüm bunlar eğitilmemiş çıplak göz için görünmezdir. Buna rağmen onları kullanıyor ve onlarla etkileşime geçiyoruz ve hiç tereddüt etmeden onları kabul ediyoruz. Dolayısıyla bu Enerji ve Pranik Şifa hakkında konuşmak için tarihimizde çok iyi bir andır çünkü hepimiz enerji terimleri ile fazlasıyla aşinayız.

Enerji ne yeni çağ, ne büyü ne de uzak bir kavram değildir. Hayatımızla çok içi içedir. Yaşam-gücü, Çi ya da Prana, hatta katı, sıvı ve gazdan sonra maddenin 4üncü halidir. O derece fizikseldir ve o kadar doğaldır ki itirazsız kabul ederiz. Enerji sadece bildiğimiz fiziksel maddeden çok daha incedir. Sübtil doğası onu olağan duyular için soyut kılıyor.  Ancak enerjinin varlığını hissedebilen, görebilen ve deneyimleyebilen daha hassas bir yaradılışa sahip birçok insan var.  Hassas gözler için, fiziksel bedeni çevreleyen ve tamamen nüfuz eden parıldayan bir ışık alanı gibi görünür.

Ne kadar yoğun olursa olsun herşeyin enerji olduğunu anlıyoruz. E = mc kare. Elektrik mühendisliğinde sağ el kuralı diye adlandırılan bir şey vardır. Basitçe şunu ifade eder, eğer bir bakır teliniz varsa ve bu telden elektrik akımı geçerse, bu telin etrafında elektromanyetik bir alan oluşturacaktır ve sağ el yönünde dönecektir.

Telin etrafındaki elektromanyetik alanın düzenini ölçerek teldeki direnç ve safsızlıkları saptayacak aletler yaptık.  Ayrıca fiziksel bedenden akan biyoplazmik impulslar olduğunu da biliyoruz. Bedenden akan bu akım vücudun etrafında bir biyo-elektro-manyetik alan oluşturuyor. Bu genelde Biyoplazmik alan ya da Eterik Alan ya da Aura Alanı olarak bilinir. Karşılık gelme yasasına göre enerji bedenini etkileyen, fiziksel bedeni de etkiler; ayrıca kirli enerjiler, düşünceler ve duygular bu şekilde fiziksel sağlığı zayıflatır. Aura alanı Prana ya da yaşam gücünü barındıran kaptır. Birkaç katmandan oluşur.

Bu katmanların en dışındaki Dış Aura diye adlandırılmıştır. Tekrardan, fonksiyonu bedenin farklı kaynaklardan edindiği enerjiyi içermek ya da tutmaktır. Eğer bu alanın içinde bir delik, çatlak ya da yırtık varsa prana ya da yaşam gücü düzenli olarak dışarı sızacaktır. Çelimsiz, sürekli hastalanan ya da iyileştiklerinde genelde tekrar hastalanan biriyle karşılaştıysanız, bu durum Dış Auradaki bir sızıntı kaynaklı olabilir.

Sızıntının diğer bir semptomu kişi bazı tedaviler aldığında oluşabilir. Kişi birkaç gün kendini iyi hisseder ve ardından önceki haline geri döner. Bir sonraki Aura katmanına Sağlık Işınları denir. Bu sağlık ışınları enerjitik gözenekler gibidir. Tükenmiş enerjiyi sistemin dışına iterler. Bunlar aslında bizim savunmada ilk katmanımızdır. Birinin “diken diken” olduğunu hissettiğinizde Sağlık Işınlarının diken diken olduğunu hissedersiniz, bir kirpi gibi ya da kedi korktuğunda tüylerinin kalkması gibi. Eğer sağlık ışınları zarar görürse, birbirine dolaşırsa ya da sarkarsa bu fiziksel bedende zayıflık, hastalık ya da incinme olarak kendini gösterecektir.

En içteki katman İç Aura olarak adlandırılır. Bu genellikle Biyoplazmik Enerji Anatomisinde düzensizliklerin ölçüldüğü katmandır. Aynı enerji santralleri, transformatörler ve kablolar olduğu gibi, keza enerjitik enerji santrallerimiz, transformatörlerimiz ve kablolarımız vardır.

Hastalıkların %80’inin psikosomatik olduğunu da birçok kez duymuşsunuzdur ve bu gerçeğin ardındaki mantıklı açıklama enerji bedeni ve çakralar olarak da bilinen enerji merkezlerinin varlığıdır.

Çakralar, enerjitik enerji santralleri hayati, iç organların düzgün fonsyion göstermesinden sorumlulardır.  Çevreden enerjiyi alırlar, sübtil ve fizikzel bedenin sindirebileceği bir şeye çevirirler ve tüketilmiş enerjiyi dışarı çevreye geri atarlar. Yani çakralar (sanskritçede teker kelimesi) kirlenme ya da enerji akışında blokajdan ve negatif düşünce ve duyguların birikmesinden ötürü hatalı çalışmaya başladığında, kontrol  ettikleri organları ters yönde etkilerler.  Uzun vadede hastalanırız.

Meridyenler Akupunktur diyagramındaki o çizgilerdir. Fiziki enerji santrallerinde üretilen enerji direk kullanım için çok fazladır, cihazlarımız için “uygun” hale getirilmelidir.  Bu bir dizi transformatörler tarafından yapılmaktadır. Çakra sisteminde de benzer bir şey olmaktadır.

Birçok kişi bir şekilde yedi çakra sistemine aşinadır. Sistemimizde bir hayli, bir hayli çakra var. Beden boyunca büyük çakralar vardır, eller, ayaklar ve dalak gibi bunların da üzerlerinde küçük çakralar vardır.

Parmak uçlarında olanlar gibi mini çakralar vardır ve akupuntur diyagramındaki noktalar gibi mikro çakralar vardır. Büyük çakralar bedenimizde bulunan organlar ve çok sayıda sistem için eterik enerji, prana ya da yaşam gücünü sağlar. (Tam açıklama için Pranik Şifa ile Mucizeler Kitabına bakın) Sonuç itibariyle sadece hızlı bir özet yapalım, enerjitik anatomimiz çakralardan oluşmuştur (enerji santralleri), meridyenler (kablolama) ve Aura Alanı (sistemde dolaşan akımdan ortaya çıkan). Aura Alanı fiziksel bedenin izlediği enerjitik plandır.

Çakraların karakterimizi şekillendiren psikolojik fonksiyonları da vardır. Çakraların aşırı aktivasyonu ya da  düşük aktivasyonu birçok karakteristik ve davranışsal kalıbının gelişmesini sağlar. Çakraların boyutunu değiştirmek ve sistemimizdeki zehirli düşünce ve duyguları parçalamak, nasıl düşündüğümüzü, hissettiğimizi ve davrandığımızı etkileyebilir. Enerji değiştiğinde, insanlar değişecektir; hayata karşı tutumları değişecektir, başarı dereceleri ve yaratıcılıkları bile değişecektir.

İşte Pranik Şifa tüm hayatımızı ve günlük değişimlerle başa çıkma yolumuzu böyle etkileyebilir.

Beden fiziksel dünyada ilk değil, en son ortaya çıkan şeydir. Aynı meşe ağacının mavi kopyasının zaten palamutun içinde saklı olduğu gibi, bedenin mavi kopyasıda beden yaratılmadan önce vardır. Dış dünyada olan herşey önce enerji dünyasında gerçekleşir. Açıklamama izin verin.

Diyelim ki bir ev inşa etmek istiyorsunuz. Kişinin yapacağı ilk şey evin inşasını düşünmektir. Bu zihinsel alemde ya da zihinsel dünyadadır ki mental bedeninizde bir düşünce olarak ortaya çıkar. Ardından kişinin duygusal bir reaksiyonu vardır, heyecan ya da ilgi ya da mutluluk. Bu duygusal alemdir ki duygusal bedeninizin yardımıyla bunu hissedersiniz. Ardından fikir kağıda dökülür, Mimara gider ve ardından marangozlara, bu kişiler ki yeterince inşaat malzemesi sağlandığında bunu gerçeğe dönüştürürler, fikri fiziki olarak tezahür ettirirler.

Şimdi diyelim ki bir şekilde mavi kopya zarar gördü ya da okunamaz hale geldi. Eğer marangozlar mavi kopyayı tekrar çizemezlerse, kapının olması gerektiği yere bir pencere koyabilirler. Ya da yanlış kalitede malzeme kullanabilirler. Eğer proje sermayesi tükenirse bunu tamamlamak uzun zaman alabilir. Bundan dolayı beden hastalandığında ya da yaralandığında, tüm kaynakları direk probleme yönlendirilir. Tüm marangozlar o projenin üzerine yoğunlaşırlar, eğer mavi kopya okunamazsa ya da yeterli malzeme döşenmemişse, beden düzgün ya da hızlı bir şekilde iyileşemez.

MCKS Pranik Şifa hayatınızı kendi ellerinize almanız için ve güçlü bir alet olarak enerjiyle bilinçli bir şekilde çalışıp kendiniz için daha iyi bir yarın yaratmanız adına sizi güçlendiriyor. Evrenin yasalarını ve enerjinin nasıl çalıştığını bildiğinizi hayal edin… Hayatınızda neler olduğunun çok daha farkında olur ve ne planlıyorsanız gerçekleştirebilir ve zararlı olandan kaçınabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında MCKS Pranik Şifadan yararlanan binlerce insan var.

Enerji  yayılır; her şeyi içine alır. Bilim daha onu keşfetmemiş olsa da, o hala herkesi ve her varlığı etkilemektedir. Zekice yaklaşım onu göz ardı etmemektir. Zeki olan bir karara varmadan önce araştıracak, deney yapacak ve geçerliliğini denetleyecektir.

Pranik Şifa sadece hastalar için değil herkes içindir, kendi hayatımız üzerinde kontrole sahip olabileceğimiz bilimsel bir yöntem sağladığından hali hazırda sağlıklı ve başarılı olanlar için dahi.

Büyük bir çoşkuyla sizleri gelip Pranik Şifanın hayatınızda yapabileceği değişimleri deneyimlemenizi istiyoruz.

Pranik Şifa Fiziksel ve Duygusal Sağlık için bir takım Teknikler bütünüdür.

MCKS Pranik Şifa fiziksel sağlık için uygulanabilir. Ebeveynler çocuklarının ateşini birkaç saat içinde düşürebilir. Öksürük ve soğuk algınlığı genellikle bir ya da iki günde tedavi edilebilir. Mekanik incinmeden kaynaklanan ağrı neredeyse anında dindirilebilir. Ayrıca belli bir süre içerisinde rahatlatılabilen göz, karaciğer, böbrek ve kalp problemleri gibi ağır rahatsızlıklar için de pranik şifa protokolleri   vardır.

İleri Pranik Şifa bedendeki farklı sistemlerin hastalıklarını iyileştirmek protokoller ve metodolojiler içerir:

  • Bağışıklık ve Savunma Sistemi
  • Göz, Kulak ve Boğaz Hastalıkları
  • Deri Hastalıkları
  • Kalp ve DolaşımSistemi Hastalıkları
  • Solunum ile ilgili Hastalıklar
  • Mide ve Bağırsak ile ilgili Hastalıklar
  • İdrar Yolu Hastalıkları
  • Üreme Sistemi Hastalıkları
  • Endokrin Hastalıkları
  • İskelet ve Kas Rahatsızlıkları
  • Kan Hastalıkları
  • Beyin ve Sinir sistemi Hastalıkları
  • Tümörler ve Kanser

Lütfen dikkat ediniz, Pranik Şifanın allopatik tıbbın yerine geçmesi değil, onu tamamlamasına niyet edilmektedir. Eğer belirtiler devam ederse veya hastalık ciddi ise, lütfen hemen bir Tıp Doktoruna ve Yetkili bir Pranik Şifacıya danışın.

MCKS Pranik Şifa buna ek olarak psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için de uygulanabilir. Pranik Psikoterapi aşağıdaki durum ve rahatsızlıkları iyileştirmek için protokoller ve metodolojiler içerir:

  • Stres, Asabiyet, Endişe, Keder ve Histeriyi İyileştirmek
  • Fobileri, Travmaları, Saplantıları ve İçtepileri (Kompülsiyon) İyileştirmek
  • Bağımlılığı İyileştirmek: Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı
  • Depresyonu İyileştirmek
  • Şiddete Eğilimli ve Paranoyak Hastaları İyileştirmek
  • Zihinsel Özürlü Hastaları İyileştirmek

Pranik Psikoterapinin sadece psikolojik danışmanlık ve psikiyatrik tedaviyi destekleme niyetinde olduğuna dikkat edilmelidir. Ciddi psikolojik rahatsızlıkları olan hastalar kesinlikle psikologlara, klinil psikologlara ve psikiyatrlara danışmalıdır.

Pranik Şifa Bir Takım Araçlar Bütünüdür

MCKS Pranik Şifa sadece hastalar için değil herkes içindir, hatta hayatımızın farklı alanları üzerinde kontrol kazanabilmemizi sağlayan bilimsel yaklaşımlar sunduğu için sağlıklı olanlar için dahi.

Enerji  yayılır; her şeyi içine alır. Bilim daha onu keşfetmemiş olsa da, o hala herkesi ve her varlığı etkilemektedir. Eğer enerjinin nasıl çalıştığı ve hayatımızın her alanını nasıl etkilediğine dair ayakları yere basan bir temele sahip olursak böylece enerjiyi hayatımızın her yönüne uyum ve üretkenlik getirmesi için kullanabilme olasılığımız olur.

Pranik Şifacılar dünyanın dört bir yanında Pranik Şifayı muhteşem sonuçlar elde ederek iş hayatlarında, evlerinde, ilişkilerinde, projelerinde, çalışmalarında ve ebeveynlik de dahi kullanmaya başladılar. Pranik Şifa hayatı yaşamaya değer yapabileceğimiz birçok teknik öğretir. 


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.