Translate

1 Ekim 2016 Cumartesi

Sumak Faydaları Sayesinde Hastalıklardan Kurtulun!

Herkesin bildiği, severek tükettiği bir baharat olan sumak faydaları da oldukça fazladır. Sıcak iklimleri seven bu bitki Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak yetişmektedir. Kahverengi ve küçük meyveleri olan bir bitkidir. Ekşi bir tadı vardır. Çoğunlukla baharat olarak kullanılır. Birçok türü zehirlidir, bu yüzden rastgele toplanıp tüketilmemelidir. Çok eski tarihlerde Kızıldereliler tarafından tıp açısından da kullanılan bir bitkidir. Yaralanmalar, karın ağrıları ve enfeksiyonlara karşı tarihte kullanıldığı belirtilmiştir.
Sumak Faydaları Herkesi Şaşırtıyor!

Birçok yemeğe lezzet katan sumak faydaları ile de herkesi şaşırtıyor. Herkes tarafından bilinen bir baharat olmasının yanında hastalıklara karşı da koruma sağlar. İşte sumak faydalarından bazıları;

C vitamini deposu olan bu şifalı baharat, antioksidan deposudur.

Kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
İshale iyi gelmesi de sumak faydaları arasındadır.
Diyabet yani şeker hastalığı gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelir.
Artrit gibi kemik rahatsızlıkları ve deri iltihabına fayda sağlar.
Sumak yapraklarından hazırlanan lapa ile deri döküntüleri iyileştirilebilir.
İltihaplı diş etleri ve dudaklara karşı yaprakları iyi gelir.
Kanser rahatsızlığına yarar sağlar.
Hazımsızlığa iyi gelir, sindirim sistemini rahatlatır.
İdrar kaçırma, idrar tutamama rahatsızlığına iyi gelir.

Kış Hastalıklarına Karşı Koruma Sağlaması Sumak Faydaları Arasındadır!

Kışın grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma oranı artar. İlaç kullanmaktansa farklı baharatlar, sebzeler ve meyveler ile hastalıklara karşı korunmak mümkündür. Bu yüzden hastalığa yakalanmadan çeşitli baharatlar ve bitkiler kullanılarak vücut direnci yükseltilebilir. Kış hastalıkları arasında bulunan soğuk algınlığı, grip ve nezleye karşı koruma sağlaması sumak faydaları arasındadır. Anti mikrobiyal özelliği vardır. Bu sayede bakterilere karşı vücudun mücadele etmesine yardım eder. Ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. Bronşite karşı da iyi gelir. Solunum sistemini rahatlatıcı özelliği vardır. Yaprakları kaynar suda demlenir ve bu su ılındıktan sonra gargara yapılırsa boğaz ağrısına yarar sağlar.
Sumak Faydaları İle İlgili Bir Araştırma!

Bu şifalı bitki hakkında birçok araştırma mevcuttur. Alman Bioscience dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre sumak tohumlarının akciğer enfeksiyonuna ve bu enfeksiyona neden olan mantara karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan diğer araştırmalara göre, diyabet ve obeziteye karşı da bu şifalı baharatın iyi geldiği belirtilmiştir. Kan şekerini düzenler. Kolesterolü de düzenleyici etkisi vardır.Sumak Faydaları
İdrar Söktürücü Özelliği Vardır!

Sumak idrar söktürücü özelliği olan bir bitkidir. İdrar üretimine katkıda bulunarak vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasına yardım eder. Mesane ve ağrılı idrara çıkma durumlarına iyi gelir. Aynı zamanda bağırsaklara da yarar sağlar.
Kadın Hastalıklarına Karşı Sumak Faydaları!

Kadınların hayatları boyunca erkeklere göre birçok farklı rahatsızlığı bulunmaktadır. Kadın hastalıklarına karşı sumak da kullanılarak şifa bulunabilir. Vajinal akıntılara iyi gelir. Adet düzensizliği yada adet döneminin kramplı geçmesi gibi durumlarda fayda sağlayan bir bitkidir. Yeni bebeği olan annelerin bir sıkıntısı da sütlerinin az olmasıdır. Sumağın anne sütünü arttırıcı etkisi bulunmaktadır.
Sumak Zararları Nelerdir?

Belirli ölçülerde tüketildiğinde faydalı bir bitkidir. Fakat unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası zarardır. Fazla sumak tüketilirse kabızlığa neden olabilir. Yüksek tansiyon yani hipertansiyonu olan kişilerin kullanması zararlıdır. Ayrıca bazı sumak türleri zehirli olabilir, rastgele toplanarak tüketilmemelidir.


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.