Translate

2 Eylül 2016 Cuma

Kayısı Yağı Faydaları


Hemen hemen herkesçe bilinen, mevsiminde severek tüketilen bir meyvedir. Bu şifalı meyve gerek taze olarak gerekse kuru kayısı şeklinde tüketilebilir. Mevsiminde pazarlarda bolca rastladığımız bu şifalı meyve aynı zamanda kuru olarak marketlerde, bakkallarda kolaylıkla bulunabilir. Artık tazesi ve kurusu bilinen ve bolca tüketilen bu şifalı meyvenin, yağının faydaları da herkes tarafından araştırılmaktadır. Bu şifası bol olan
meyvenin yağının faydaları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Aktarlarda, baharatçılarda kolaylıkla rastlayabileceğiniz kayısı yağı temin ederek faydasından sizde şifa bulabilirsiniz. Uzun zamandır derdini çektiğiniz bir hastalığın yada zaman zaman ağrısını çektiğiniz rahatsızlığınızın dermanı belkide bu meyvenin yağındadır. Yazımızda kayısı yağı faydaları nelerdir, kayısı yağı nedir gibi konulardan bahsedeceğiz.



kayısı yağıKayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

İçerdiği vitaminler ve mineraller bu kadar bol olan bu meyvenin yağının faydaları da oldukça fazladır. Yüksek lif içeriği sebebiyle kabızlık karşıtı olarak kullanılabilir. Yani kolay dışkılamayı sağlar. Sindirim sistemini düzenler, kolay sindirime yardımcı olur. Kansızlık yani anemi hastalığı için de faydalıdır. Anti astimatik özelliği sayesinde astım hastalığına da fayda sağlar. Tırnaklarınızın bakımsız olmasından ve kötü görünmesinden sıkıldıysanız tercihiniz yine kayısı yağı olmalıdır. Ayrıca bu yağ kirpik bakımı da sağlar. Hassas ve problemli ciltler için de uygundur. Yani kısacası kozmetik alanında birçok şekillerde uygulanabilir. Kulak ağrısına karşı da kullanılabilir. Ülser ağrılarını azaltır. bu şifalı meyvenin yağının faydaları kadar kayısı çekirdeği yağı faydaları da oldukça önemlidir. Bu şifalı meyvenin hem kendi yağı hem de çekirdeğinin yağı günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Ayak bakımınızı da kayısı yağı ile yapabilirsiniz. Güzel ve bakımlı ayaklara kavuşmak mucize değildir. Özellikle yazın sıcak havalarda terleyen, ayak derisinde kabarcıklar oluşan kişiler kayısı yağı ile ayaklarına bakım yapabilirler.

kayısıKayısı Yağı Cilt Bakımı Sağlar!

Cilt bakımına katkısı kayısı yağı faydaları arasındadır. Bu şifalı yağ ile pürüzsüz, güzel bir cilde kavuşabilirsiniz. Bu şifalı yağ cilde uygulandığında ciltteki dokular tarafından hızlıca emilir. Sadece parlaklık ve pürüzsüzlük sağlamaz, tüm bunların yanında egzama, sedef, kaşıntı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olur. Cildi nemlendirir, yumuşaklık kazandırır. Aynı zamanda cildin genç görünmesine yardım eder. Kırışıklıklara karşı fayda sağlar.



Saç Bakımınızı Yaptınız Mı?
Saçlarınızın kuru ve yıpranmış olmasından mı yakınıyorsunuz? Ne yaparsanız yapın saçlarınız kuruyor ve kırılıyor mu? Artık yıpranmış saçlara veda etmenin vakti geldi. Parlak ve capcanlı görünün saçlarınıza merhaba deyin. Kayısı yağı içerdiği esansiyel yağlar sayesinde saçınıza canlılık kazandırır.

kayısı yağı faydalarıKayısı Yağı Nedir?
Kayısının latincesi prunus armeniaca olan bu meyve kimi bölgelerde zerdali, şalak, apricos gibi isimlerle de anılır. Bu şifalı meyveye şam ağacı da denir. Bu şifaları bol ve saymakla bitmeyen meyvenin yağı da kendisi gibi oldukça şifalıdır. Kayısı yağı, hafif sarı ve kristalimsi özelliktedir. Oleik ve linoleik asitler bakımından zengindir. Ayrıca karoten, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri açısından da zengindir. Potasyum, demir, magnezyum ve sodyum da bulundurur. Son derece besleyicidir. Bu şifalı yağın meyvesi Çin kökenlidir. Meyvesi kalori bakımından düşük fakat lif içeriği açısından yüksektir. 
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm .Kayısı Yağı Faydaları.. Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi Kayısı Yağı Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.