Translate

27 Mayıs 2014 Salı

Biyolojik saatimiz nasıl işliyor?


Faaliyetlerine hiç durmadan devam eden biyolojik saatimiz, şaşmayan ve yorulmayan düzeni ile şaşırtıyor. Vücudumuzda 24 saat içinde neler olup bittiğini öğrenmek istiyorsanız, saat başı kendini yenileyen bu değişimlere bir göz atın. 
biyolojik
* 06.00
Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma ile metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve proteinhizmete hazır oluyor.
* 07.00
Vücut hâlâ zayıf. Kalp ve dolaşım sistemine gereksiz yüklenileceğinden dolayı spor yapmaktan
kaçının. Ayrıca sindirim bu saatte iyi çalıştığından spor yerine kahvaltı yapın.
*08.00
Metabolizmanın en yoğun çalıştığı bu saatte fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları daha fazla çok daraltıyor.
* 09.00
Vücudun en dinç ve kuvvetli olduğu bu zaman diliminde yapılacak spor,  kalbi yormadan yüksek verim alınacak bir zaman dilimidir
* 10.00
Organizmanın kendine gelerek ‘Ben Burdayım’ dediği bu zaman diliminde, beden fazla enerjik, vücut ise en yüksek ısı seviyesindedir
* 11.00
Vücudun tam formunda olduğu bu zaman diliminde hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri rahat bir şekilde, zorlanmadan çözülür.
* 12.00
Dinlenme saati geldi. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira damarlardaki kan,  sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor.
* 13.00
Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamanın altına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor. Sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor.
* 14.00
Tansiyon ve hormon düzeyi düştüğü için bitkinlik başlar. Bu saat, diş tedavi fobisi olanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı daha az hissediliyor.
* 15.00
Kaybettiğini sandığımız enerjimiz geri geliyor, bellek ise tam formunda. Sabahkinden daha düşük seviyede olsa da, ikinci verimlilik dönemi başlıyor.
*16.00
Tansiyon ve dolaşımın formda olduğu, spor için en iyi saat. Life Fitness Akademi Uzmanı Özgür Güngör bu saatlerin spor yapmak için en ideal zaman olduğunu belirtiyor.
* 17.00
Organların faaliyeti en üst seviyede.  Kuvvet artıyor, tırnak ve saçlar hızla uzamaya başlıyor. Ancak mide asidi fazlalaştığından mide kanaması riski de artıyor.
* 18.00
Akşam yemeği için ideal zaman dilimindeyiz. Zira bu saatte, Pankreas oldukça aktif bir dönemde bulunuyor.
* 19.00
Kan basıncı ve nabız oldukça tembelleşiyor. Antidepresanların etkisi de bu saatte daha yoğun. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlar tehlikeli olabiliyor.
* 20.00
Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyor.
* 21.00
Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor bunlar bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.
*22.00
Vücudun polisi olarak nitelendirilen akyuvarlar aktif hale geliyor. Ancak sigara içenler dikkat etmeli. Zira bu saatten sonra vücut, nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.
*23.00
Stres hormonunun salgılaması duruyor sakinleşip, rahatlıyoruz. Geç saatte egzersiz yapmakta sakınca yok ancak yatmadan 3 saat önce egzersizlerin bırakılması gerekiyor.
* 00.00
Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz ise daha sık bölünüyor. İlk rüya safhasındayız ve yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.

* 01.00
Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar sıklıkla hata yapabiliyor. Konsantrasyon güçlüğü başlıyor ve dikkat azalıyor. Zira vücut kendini uyumaya programlıyor.
* 02.00
Trafiğe çıkmak için en tehlikeli zaman dilimindeyiz.  Görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor. Dolayısı ile kazalar en çok bu saatlerde oluyor.
* 03.00
Bedenin ve ruhun da en karanlık safhasındayız. Melatonin hormonunun salgılanması kişiyi tembel ve kararsız yapıyor ve olumsuz düşünceler zihni kurcalıyor.
* 04.00
Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Ancak kan basıncı oldukça yükselip, damarlar gerildiğinden, enfarktüs krizlerine daha fazla rastlanıyor.
* 05.00
Stres hormonu faaliyete geçerek, gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Metabolizma harekete geçerek, kaybedilen enerjiyi geri getiriyor ve vücut yepyeni bir güne uyanıyor.


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.