Translate

17 Nisan 2017 Pazartesi

Vazelin Kullanmak Bahar Alerjisinin Etkisini Azaltıyor

Bahar Alerjisine Karşı Vazelin Kullanın

FotoğrafBahar alerjisi alerji çeşitlerinden yaygın olarak görülen bir alerji çeşididir. Hava kirliliği bulunulan ortam ve çevre alerjiyi tetikleyici özelliklerdir. Bahar alerjisinin en sık görülen belirtilerinin arasında burun tıkanıklığı, burun akıntısı, gözde aşırı sulanmanın yaşanması, gözde batma hissi,arka arkaya gelen hapşırık krizleri,
geniz akıntısı bulunur.

Bahar alerjisine hava kirliliğini üst düzeylerde olması, bulunduğumuz ortamların doğal koşullara uygun ortamlar olmaması sebebiyet verir.

Vazelin Kullanmak Bahar Alerjisinin Etkisini Azaltıyor
Özellikle hava kirliliğinin tetikleyici etken olduğu bahar alerjisi ülkemizde en sık görülen alerji türlerinden biri. Uzmanlar polenlerin sabah saatlerinde daha çok olduğunu , alerjisi olan insanlarının mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını öğütlüyor. Uçuşan polenlerin çamaşırlarınıza yapışma ihtimaline karşılık çamaşırlarınızı dışarı değil içeride kurutmanızı tavsiye eden uzmanlar dışarıya çıkmadan önce üst dudak bölgenize ve burun kanatlarınıza vazelin sürmenizi öneriyor.

Bahar Alerjiniz Varsa Çamaşırlarınızı Dışarıda Değil İçeride Kurutun
Bahar alerjisinin etkisini azaltmanın yollarından biri olarak uzmanlar vazelini gösteriyor. Vazelini ince bir tabaka şeklinde ağız kısmınıza ve burun kanatlarınıza sürdüğünüzde uçuşan polenler vazelinli kısma yapışıp içeriye giremiyor. Uzmanlar alerjinin ateşlendiği dönemlerde sigara kullanılmaması konusunda da uyarıyor. Aynı zamanda tozlu ve polenli ortamlardan olabildiğince uzak durmak , dışarıdan gelindiğinde kıyafetleri çıkarıp yıkamak, polenlerin bol olduğu sabah saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkmamak, tüylü hayvanlar ile temasa geçmemek, yatmadan önce mutlaka duş alıp saçlarınızı güzelce arındırmak alerjinin etkisini azaltabilir.
Alıntı.


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.