Translate

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Her Gün Düzenli Olarak Yulaf Tüketirseniz


Kahvaltı şüphesiz günün en önemli öğünü çünkü hem metabolizmanın çalışmasına sebep oluyor hem de gün içinde vücutta ne gibi faydalı değişimler olacağına etki ediyor. Bol lifli, proteinli ve besin değeri bakımından zengin yulafı sizler için anlattık!

1. Cildiniz çok daha sağlıklı olur, ışıldar ve nemini korur.


Cildiniz çok daha sağlıklı olur, ışıldar ve nemini korur.
Yulaf, egzama veya tahriş gibi enflamatuar cilt rahatsızlıklarının tedavisi için idealdir ve ayrıca sağlıklı bir cildi destekler. Yulaf ezmesinin içinde çok çeşitli vitamin ve benzer elementler vardır. Çinko, cildi temizlemeye ve toksinleri ve diğer zararlı bileşenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda gözenekleri etkili bir şekilde daraltır ve gençleştirici bir etkiye sahiptir. Demir, cilt hücrelerindeki nemin
beslenmesi ve doyumu için en önemli unsurlardan biridir. Manganez, şişlik ve iltihapları giderir ve ayrıca yaralar, çürükler, yanıklar ve diğer küçük yaralanmalardan sonra cildin hızla iyileşmesini sağlar. Magnezyum ise kan dolaşımını normalleştirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağl

Kepekli Yulaflı Kek Tarifi

2. Kaslarınıza giden protein miktarı artar.

Kaslarınıza giden protein miktarı artar.
8 YK ya da bir porsiyon yulaf ezmesi, vücudunuzun günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. Bunun yanında E vitamini, antioksidanlar, kas liflerini yenileyen glutamin de alırsınız.

Yulaf Nasıl Yenir?

3. Yulaf antioksidan bakımından çok zengindir, bunlardan biri 'avenanthramide' maddesidir.


Yulaf antioksidan bakımından çok zengindir, bunlardan biri 'avenanthramide' maddesidir.
Bu madde kaşıntıya, şişiklere ve kan basıncına iyi gelir. Ayrıca kandaki şekeri düşüren beta-glukan da vardır. Tüm bu maddelerin etkisi ise C Vitamini ile daha da zenginleşir, işte bu yüzden kahvaltıda yulaf ve portakal suyu tercih etmek çok sağlıklı bir seçim olacaktır.

4. Yulaf size enerji verir!


Yulaf size enerji verir!
Yulaf ezmesi karbonhidrat bakımından zengindir ve vücuda enerji sağlar. Ayrıca tok tutma özelliği de vardır.

5. Kilo vermenize yardımcı olur.


Kilo vermenize yardımcı olur.
Düzenli olarak yulaf tüketmek, metabolizmanın hızlanmasına böylelikle de kilo vermeye destek olur. Kahvaltıda düzenli olarak yulaf tüketmek, gün içinde fazla kalori alımını da önleyecektir.

YULAFLI, ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

Yulafın içindeki yavaş karbonhidratlar ayrıca damak tadımızı düzenler, anksiyeteyi azaltır ve kan şekerini dengeler. İçinde bulundurduğu besin değeri sayesinde metabolizma hızlanır, yağ ve zararlı madde tutumu azalır. Ayrıca aşırı yemek yemeyi de durdurmuş olur.

6. Kolesterol seviyesini düşürür.


Kolesterol seviyesini düşürür.
Yulafın içindeki beta-glukan lifi, vücudunu kolesterol seviyesini düşürür. Linoleik asit ve çözünebilir lifler, kandaki kötü kolesteroli ve trigliserit seviyesini düşürür, damar duvarlarında kalan yağ kalıntılarını temizler.


7. Kalp ve damar hastalıkları riskiniz düşer!


Kalp ve damar hastalıkları riskiniz düşer!
Yulafta bulunan sağlıklı yağlar kalp hücresi sağlığını ve dolaşım sistemini destekler. Ayrıca yine içinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damar içlerindeki kötü birikintilerin yaptığı hasar olasılığı azalır.

8. Düzenli yulaf tüketmek ayrıca sindirim sisteminin de dostudur.


Düzenli yulaf tüketmek ayrıca sindirim sisteminin de dostudur.
Uzmanlar günlük 25 - 35 gram arasında lifli beslenmenin sindirim sistemine olan faydası konusunda hemfikirler. Yulaf ise günlük lif ihtiyacımızın hemen hemen hepsini karşılayabilecek bir besin.

O zaman her gün yulaf tüketmeye artık başlayabiliriz!


O zaman her gün yulaf tüketmeye artık başlayabiliriz!

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ..Her Gün Düzenli Olarak Yulaf Tüketirseniz . Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.