Translate

1 Mart 2017 Çarşamba

Bir çok Problemin Çaresi Keçiboynuzu

Keçiboynuzu doğal bir şekilde yetiştirilen bitkilerden biridir. Keçiboynuzu yetiştiriliş bakımından titizlik ister. Özellikle de Akdeniz ülkelerinde bol miktarda keçiboynuzu yetiştiriciliği gelişmiştir. Keçiboynuzunun içerisinde tatlı bir aroma veren sıvı vardır. Ağaçta yetişen keçiboynuzu ortalama dört ile beş metreye kadar uzayabilmektedir. Kurutularak tüketimi yapılır. Keçiboynuzu adını ise görüntüsü itibari ile almıştır.  Keçiboynuzunun içerdiği farklı besin değerleri ile beraber insan vücuduna faydaları oldukça fazladır. Dolayısıyla insanların sık sık tüketmesi gereken bitkilerden biridir. Keçiboynuzu faydaları türlü türlü sağlık sorunları için kullanılabilmektedir. Biz de bu yazımızda keçiboynuzu faydalarınıanlatacağız.

Keçiboynuzunun Sağlık Açısından Faydaları

Keçiboynuzu içerdiği besin değerleri ile çok önemli bir besindir. Karbonhidrat, yağ, sodyum açısından çok zengindir. Bunun yanında A ve C vitamini açısından da bol miktarda tüketilebilir. Daha bir de bunların yanında selenyum, potasyum, magnezyum açısından pek çok sağlıklı element taşır. Bu nedenle keçiboynuzunun tüketimi arttırılmalıdır.

1. Kış Aylarında Karşılaşılan Hastalıklarla Doğal Mücadele

Keçiboynuzu farklı şekillerde farklı hastalıklar ile doğal tedavi olarak kullanılabilir. En çok bilinen faydalarının arasında ise keçiboynuzunun kış hastalıkları ile mücadele de çok kuvvetli olmasıdır. Soğuk havalarda karşılaşılan bazı hastalıklar vardır. Soğuk algınlığı, grip, boğaz acısı, burun akıntısı gibi kış hastalıkları bunlara örnek gösterilebilir. Kış aylarında soğuk hava ile karşılaşan vücut hasta olabilir. Hasta olmak tamamıyla bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Bağışıklık sisteminin kuvvetli olmadığı vücutlar bu şekilde kolayca hasta olmaya meyillidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlamak için de insanların tükettiği besinlere çok dikkat etmesi gerekir. A vitamini ve C vitamini kış aylarında insanın daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olmasını sağlar. Bu nedenle kış aylarında A ve C vitaminini bol bol tüketmeye çalışırlar. Keçiboynuzu faydaları arasında bulunan bu özellik nedeniyle kişiler kış aylarında bol bol keçiboynuzu tüketmelidir. Keçiboynuzu tüketimini arttırarak insanlar kış hastalıklarından korunabilirler, bağışıklık sistemini güçlendirebilirler.

2. Kolesterole İyi Gelir

Bilimsel olarak yapılan araştırmalara göre keçiboynuzunun kolesterole iyi geldiği kanıtlanmıştır. Keçiboynuzu bol miktarda lif içeren bir besindir. Lifli besinler de kolesterole iyi gelir. LDL seviyesi azaltıcı HDL seviyesini sağlıklı seviyede tutucu özelliği vardır. Bu şekilde kolesterol dengesini de korumaya yardımcı olur.

3. Sindirime Yardımcı

Gün içerisinde tüketilen besinlerin sindirimi yapılmaktadır. Sindirim sistemi yenilen besinlerin faydalı kısımlarının kana karışmasını sağlar. Sindirimi kolay besinler tüketirsek besinlerin faydaları kana daha hızlı olarak karışır. Böyle olunca da insanlar çok daha kolay şekilde sindirim yapabilme yeteneğine sahip olurlar. Sindirim sistemini zorlayan, sindirimi uzun süren yiyeceklerden sakınmamız gerekir. Sindirim sistemlerinin hızlı olması için bu hızı arttıracak besinler tüketilmelidir. Sindirim sisteminin hız kazanması için insanlar keçiboynuzunu tüketebilirler. Keçiboynuzu kana çok hızlı şekilde karışır. Mideyi temizler ve diğer fonksiyonların daha hızlı şekilde görevlerini yapmasını sağlar. Mide hastalıkları, sindirim sorunları yaşayan insanlar sık sık keçiboynuzunu tüketmelidirler.

4. İshale Karşı Etkili

Şiddetli karın ağrısı, yoğun şekilde iştahsızlık ve dışkının sulu olarak atılmasına ishal adı verilir. Genel olarak üşütmekten meydana gelen ishalden korunmak için tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. İshalden korunmak için insanlar düzenli olarak keçiboynuzu yiyebilirler. Keçiboynuzu faydaları arasında bulunan bu etki çok büyüktür. İshal problemi olan insanların ishal tedavisi için her gün tüketmeleri gereken besin keçiboynuzu olarak önerilir. Özellikle de küçük yaştaki çocuklarda olan ishal sorunu çok rahatsız edicidir. Çocukların yeme alışkanlarını eski haline getirebilmek, bu sorundan uzaklaşabilmelerini sağlamak adına keçiboynuzu yedirilmelidir.

5. Akciğer Kanserine Karşı Savaşır


Çağımızın belki de en büyük hastalıklarından biri akciğer kanseridir. Her geçen gün artan tütün mamullerinin kullanım sayısından dolayı akciğer sorunu yaşayan insanlar oldukça fazlalaşmaya başlamıştır. Böyle olunca da akciğer kanserine karşı vücudun etkili bir şekilde korunması gerekir. Temiz havayı solumamızı sağlayan akciğerlerimize bir ömür iyi bakmalıyız. Aksi halde kötü şekilde sonuçlar başımıza gelebilir. Elbette ilk olarak kötü alışkanlıklarımız var ise onları bırakarak işe başlayabiliriz. Ardından akciğerimizi korumaya yönelik çalışmalara başlamamız gerekir. Akciğer kanserinden insan vücudunu korumaya yönelik yapılabilecek işlem keçiboynuzunu bol miktarda tüketmek olacaktır. Keçiboynuzu akciğerin sigara ve diğer kötü alışkanlıklarından aldığı zarardan vücudu korumaya çalışır.

6. Hücre Onarımını Hızlandırır

Çok nadir olarak bazı besinlerde bulunan hücre onarımını kolaylaştırıcı özelliği yine keçiboynuzunda mevcuttur. Keçiboynuzu hücre onarımı için çok etkili bir besindir. İnsanların çok daha iyi şekilde yaralarının onarımını sağlayan keçiboynuzu özellikle de çocuklar için çok önemlidir. Çünkü çocuklar büyüklere göre daha fazla hasar alırlar. Onların ciltleri daha hassas olduğu için düştüklerinde aldıkları yaralanmalar daha etkili olmaktadır. Çocuklar yaraların kabuklarıyla sürekli oynayıp durdukları için yaranın onarımı daha da uzayabilmektedir. Ancak bu yaranın onarım hızı aslında tüketilen besinler sayesinde uzatılabilmektedir. Küçük yaştaki çocuklara düzenli bir şekilde keçiboynuzu tükettiklerinde bu farkı hemen anlayacaklardır.

7. Astım ve Bronşit Hastalarına Karşı Oldukça Etkili

Keçiboynuzu bronşit ve astım hastalarının ataklarını sakinleştiricidir. Araştırmaların sonuçlarına göre büyük bir oranda astım ve bronşit hastalarına iyi geldiği bilinir.

8. Kemik Gelişimi İçin Çok Önemli

Yaşlı kişilerin en büyük sorunlarından biri de kemik erimesidir. Kemir erimesi altmış yaş ve üzeri bay ve bayanlarda sıkça rastlanan hastalıklardan biri olmaya başlamıştır. Kemik erimesinin temel sebebi ise çocukluk yaşlarında kemik sağlığını koruyan besinler çok fazla tüketilmemesidir. Protein bakımından zengin besinler tüketildiği takdirde insanlar kemik gelişimlerini çok iyi şekilde tamamlayabilirler. Çünkü protein kemiklerin daha güçlü, daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olarak korunmasını sağlar. Bebeklikten başlayan tüm yaşam boyunca insanlar protein alımını çok iyi şekilde yapmaları gerekir. Yaşlandıklarında kemik erimesi gibi rahatsızlıklarla karşılaşmamak için bu tip önlemlerin alınması gerekmektedir. Kemik gelişimi için önemli olan protein ise keçiboynuzunda fazlaca vardır. Çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın keçiboynuzunu fazlasıyla tüketmesi gerekir. İskelet sisteminin daha dik daha iyi görünümlü olmasını sağlar. Diğer yandan da daha sağlıklı bir iskelet sistemine sahip olmaları için keçiboynuzu tüketilmelidir. Yetişkinlik döneminde de çocukluk döneminde de keçiboynuzu tüketilmelidir.

9. Zeka Geliştirici, Zihin Açıcıdır

Günümüzde her şeyin başı eğitim olduğuna göre kafamızı dinç tutmalı, zihinsel olarak pratik zekaya sahip olmalıyız. İnsanların, ilk olarak sahip oldukları kapasitelerini arttırabileceklerini bilmeleri gerekir. Beynimiz kendini çalıştırarak, geliştirerek daha güçlü bir hale gelebilir. Örneğin beyin hücrelerinin harekete geçmesi için kullanılan yöntemler, zeka testleri, zeka oyunları mevcuttur. Bunların yanında tüketilen besinlere de dikkat edilmelidir. Çünkü gerçek anlamda zeka geliştirici ve zihin açıcı temel gıdalar vardır. Keçiboynuzu bunlardan biridir. Keçiboynuzu faydaları arasında bulunan zeka geliştirici ve zihin açıcı özelliği ile insanlar gönül rahatlığı ile keçiboynuzunu tüketebilirler. Düzenli olarak tüketildiğinde zeka gelişimine büyük katkıları vardır. Tüketimi direkt olarak beyin hücreleri ile etkileşime geçtiği için keçiboynuzunun faydaları oldukça önemlidir.

Keçiboynuzu Nasıl Tüketilebilir?

Pek çok hastalığa iyi gelen keçiboynuzu farklı şekillerde kullanılabilir. Keçiboynuzundan kür yapılabilir, çekirdekleri sade olarak çiğ de yenebilir. Keçiboynuzunun da en faydalı şekilde tüketimi budur. Çiğ olarak yenen keçiboynuzu direkt kana karışıp etki ettiği için insan vücudu için daha faydalı olur. Keçiboynuzu kürü yapmak için ise toz halinde keçiboynuzunu aktarlardan alabilirsiniz.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.