Translate

22 Kasım 2016 Salı

Ayak Mantarı İçin Öneriler

Ayak Mantarı İçin Öneriler   Nemli ortamlarda yetişen mantar, sık sık yıkanan ve kurulanmayan ayaklarda görülebilir. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra tam olarak kurulandığından emin olmadan ayakkabı yada çorap giymeyiniz. Ayakkabı tercihinde ayağı sıkmayan ve hava akışı sağlayan bir ayakkabı tercih edilmelidir.
Naylon çoraplar yerine pamuklu çoraplar tercih etmelisiniz. Ayaklarınız uzun süre ayakkabı içinde kalıyorsa, gün sonunda ayaklarınızı tuzu su karışımıyla dinlendirin. Günlük olarak çorapların değiştirilmesi gerekmektedir. Tırnak bakımını aksatmadan uygulamanız gerekmektedir. Ayakta kaşıntı yapan mantar için bilinçsizce ilaçlar kullanmamalı ve mantarı kaşımamalısınız. Feridun Kunak Ayak Mantarı Kürü Her gün yayınlanan kendi programında birbirinden faydalı bilgiler paylaşmaya devam eden Dr. Feridun Kunak, yaz aylarının en sık karşılaşılan ayak mantarı sorunu içinde bir çözüm önerdi. Feridun Kunak ayak mantarına iyi gelen bitkilerden ve bu bitkilerden hazırlanan bitkisel kürlerden sizler için bahsetti.  Malzemeler : Sıcak Su 1 fincan sirke veya limon suyu Tırnak mantarları İçin Limon Kuru İncir Kına Parmak Mantarları İçin Tuz Karbonat Ozan yağı Pamuk Tırnak mantarları İçin Uygulama Öncelikle mantarlı kısımlar limonla ovulur. Limon yoksa suyun için sirke konarak ovulur. Sirkeli suda 10-15 dakika durulur. Ayak kurulandıktan sonra;1 kuru incirin içerisine 1 çay kaşığı kadar kına konur. Kınalı kısım mantarlı tırnağın üstüne gelecek şekilde yerleştirilir.Naylon veya sargı bezi ile sarılır .Çorap giyilir. Akşam yapılmışsa sabaha kadar beklenir. Parmak Mantarları İçin uygulama Öncelikle ayak parmağı, parmak araları limonla ovulur. limon yoksa sirke ile ovulur. Ilık suyun içine 1 fincan sirke konur içine ayrıca 1 çorba kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı karbonat ilave edilerek karıştırılı aykalar bu şekilde 10-15 dakika bekletilir.



Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.