Translate

28 Ekim 2014 Salı

Hiçbir zaman geç değildir !


‎”Zorunlu olmayan sayıları çöpe atın: yaş kilo boy. Doktorunuz düşünsün onları. Bunun için ücret alıyor sizden.
Sadece neşeli arkadaşlarınız olsun. Suratsızlar negatifler sizi aşağı çeker.
Öğrenmeyi sürdürün: Bilgisayar el sanatları bahçecilik ne olursa. Beyniniz atıl kalmasın. Atıl kafa iblisin tezgâhıdır. İblisin adı da “alzheimer”dır.
Küçük şeylerden zevk almaya bakın.
Sık sık uzun uzun vargücünüzle gülün. Soluksuz kalıncaya kadar gülün.
988448_219265231589179_851862155_n (1)Gözyaşları olacaktır. Katlanın yas tutun başka yaşantılara geçin.

Sevdiklerinizle doldurun çevrenizi; aile kedi köpek kuş balık yadigarlar müzik bitkiler hobiler ne olursa. Eviniz sığınağınızdır. Tadını çıkartın.
Sağlığınızın kıymetini bilin. İyiyse üstüne titreyin. Bozuksa düzeltin. Siz kendiniz düzeltemiyorsanız yardım sağlayın.
Vicdan azabından uzak durun. Çarşı pazarda gezin komşu illerde ya da dış ülkelerde dolaşın; ama sakın suçluluk pişmanlık duygusuna yönelmeyin.
Sevdiğiniz insanlara onları sevdiğinizi söyleyin hissettirin her fırsatta.
Unutmayın ki yaşam aldığımız soluklarla değil soluk kesen anlarla ölçülür.”
*George Carlin
Zaman avuçlarımızın içinden hızla akıp giderken,
İster istemez yaşam muhasebesi yapma mecburiyetindeyiz. .
Eskilerden bir filozof demiş ki; Birey olarak İnsan sahip oldukları çıkarıldıktan sonra geriye kalandır.
Para herşeyi satın alır derler oysa koca bir yalan, para en başta zamanı satın alamaz. Mutsuz ya da boşa geçen tek bir saniyeyi bile geri satın alamaz o kağıt parçası. .
O yüzden paradan değerli şey zaman, özellikle bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı durumda olduğumuz zaman.
Hayatta en önemli şey zamanı doğru kullanmak, yarının garantisi olmayan yaşamlarımızı maksimum mutluluk ve huzur getirecek şekilde harcamak demektir bu !
Nasıl dinler Allah’a ulaşmak için tapılacak amaçlar değil, sadece kullanılacak birer araçsa, Para da bize zamanı satın alamsa dahi hiç değilse zaman tasarrufu sağlayacak bir araç olarak kullanılmalıdır.
Paraya tamamen bağlı kurulan hiçbir mutluluk ya da haz kalıcı olmayacaktır ne yazık ki..
Gerçek olan bir şey varsa o da; yaşam muhasebesi yaparken yatırım yapılanın iş değil ,doğrudan kendimiz olması gerekir.
Yani kendi ruhumuzun zenginliğine yapılan yatırım, en küçük şeylerden bile maksimum haz almamızı sağlayacaktır.
İşte tam da bu sebeplerden ötürü kaliteli yaşamak aslında bir sanattır ve gerekirse yaşam koçlarından bu konuda akıl satın almasanız dahi motivasyon açısından destek almanızda fayda var ! .
Yaşam kalitesini arttırmak için öneriler:
Birinci basamak herkesin kendi hayatının anlamını aramaya başlamasıdır?
Bu bir düşünsel süreçtir. Gerekirse mevcut tüm düşüncelerinizi ve mentalitenizi kaldırıp çöpe atmayı göze almalısınız. Deri değiştirmeyen yılan ölür ! Tıpkı düşünce değiştirmesine engel olunan kafalar gibi .
Bu hayatın amacı bu dünyanın yaratılış gayesi gibi derin soruların cevabını kendi kendinize aramaya başlamak Anlamlı bir yaşam için ilk şarttır. Yaşamı kişisel olarak anlamlandırıp tanımlamadan yaşam kalitesinden bahsetmek mümkün değil haliylen. Bu çaba içinde yaşadığınız hayata yukardan bir bakış açısı armağan edecektir. Emin olun şu sınırlı zaman diliminde geri dönüşü olmayan bir yolculukta harcadığımız hayatlarda başımıza gelen kötü deneyimler aslıda kafamıza taktığımız gibi büyük ve çözülmez meseleler değil. Bu göreceli benim tabirimle yalan dünyada arada bir mücadeleye ara veripte sorunlara dışarıdan bakmakta fayda var.
Bu arayış süreci aslında uzun bir hayat yolculuğudur da, bunun için en büyük sermayeniz kendi aklınız.Kendi kendinize hertürlü ön koşul ve şartlandırmadan,korku ve endişeden uzak olarak bu eylemi yapmanız bu işin püf noktalarıdır.
Bu arayış sürecinde ilgili ticari olmayan çeşitli web sayfaları facebook sayfaları arasından beğeni yapıp, takip edebilir. Ufkunuzu açabilirsiniz
İkinci öneri;
Düşünsel ve ruhani süreçte yaşanan yolculuğu, gerçek anlamda da yapmak. Yeni yerler görmek için gezi planları yapmak. Plan dediysek öyle seyyehat acentasından tatil planlamayı kastetmiyorum. Sırt çantanızı alıp daha önceden hiç görmediğiniz şehir ve ülkelere dönüş tarihi belli olmayan yolculukları yaparak ortam değiştirmeniz, yaşamdaki çok yönlülüğü deneyimleyerek ufkunuzu açacak, huzur katsayınızı bir anda tavan yapabilecektir. Bunun için ihtiyacınız olan biraz zaman, biraz para, bir çift sağlıklı bacak, az seviyede de olsa bir yabancı dil ve gezginlerin seyyehat planladığınız bölge hakkındaki görüş ve önerilerini içeren gezi yazılarına bir göz atmak.
Üçüncü önerim ortalama sağlıklı bir insan ömrünün 60 civarında olduğunu hesaplayarak bu süre bitmeden önce sahip olduğunuz maddi varlıkları öncesinde kendi mutluluğunuz ve değer verdiğiniz insanların mutluluğu için beraberce harcamanız gerekmekte. Yani geriye miras bırakmayın, bırakacaksanız da şimdiden dağıtın. Gerçi ben bize kalan en büyük ve tek kalıcı mirasın karakterimiz ve eğitimimiz olduğuna inanıyorum. Bırakacaksanız çevrenize birlikte geçirdiğiniz hoş anıları ve gerçekten sevdikleriniz hayat yolunda tökezlediğinde verdiğiniz maddi manevi desteği bir anı olarak bırakın derim. Her defasında mutluluğu Satın almaya çalışarak değil de, vererek mutlu olmaya çalışmayı deneyin, Emin olun karşılıksız gönülden vererek alacağınız haz diğer türlüsünden çok çok daha kalıcı olacaktır.
Karşılık beklemeden diğer canlılara yapılan iyiliklerdir ruhu yücelten. .
Dördüncü konu, Para kazanmak nasıl bir sanatsa harcamakta öyle. Her zaman çok para harcayarak mutluluğu ve keyfi satın alamazsınız. İşin özü az para harcayarak çok keyif ve tad almak. Özellikle çevremizdeki bazı arkadaşlar bu konuda doğuştan yeteneklidirler ben özellikle bu konuda gaylerin, entellektüellerin, motorcu ve denizcilerin başarılı olduğunu düşünüyorum çevrenizdeki bu tarz kişilerden faydalanmayı asla ihmal etmeyin, icabında gideceğiniz mekandaki ilk yemekleri siz ısmarlayın. Değişik ortamlarda daha önce hiç denemediğiniz değişik lezzetler tadıp farklı birşeyler içerek size hiçte benzemeyen farklı insanlarla havan sudan sohbet etmek emin olun adama vizyon katıyor.
Bir diğer konu yaşamı gelişine yaşamak. Yani size yaşam anlık olarak ne getirirse getirsin onu kabullenip ‘vardır bir hikmeti’ felsefesiyle hiçbirşeyin kalıcı olmadığını bilerek plansız yaşamak. Zaman zamanda olsa hayatı fazla da ciddiye almadan tüm kuralları unutup günübirlik yaşamak tahmininizin çok ötesinde bir ferahlama hafiflik ve huzur getirecektir.
En önemli konulardan biri ise Alışkanlıklarımızdan kurtularak hergün olmasa bile her hafta farklı bir şeyi deneyerek yaşamak, hayatın hazlarını daha derinlemesine hissetmek için ilaç gibi gelecektir. Bu işin püf noktası ise hertürlü fikir ve öneriye en azından denemek babında açık olmaktır.
Yaşayamadıklarımıza sonradan pişman olmadan yaşamakta çok önemli bir husustur. Zira her yaşın kendine göre mutlaka yaşanması gerekenleri vardır. Asıl Pişmanlık nedir biliyor musunuz; geçmişte yapmadıklarımız için olanlardır. Bu dünya hata yapmak için var, hata yapmaktan çekinmeyin. Sadece hatayı ısrarla devam ettirmek için uğraşma aptallığına kalkışmayın, pişman olmazsınız!
Şüphesiz sadece manevi değerler değil ;arada maddi şeylerde bize mutluluk getirecektir ve bu yüzden bizim paraya ihtiyacımız olur. Bu normaldir. lakin bu parayı kazanmak bize mutlaka zamana ve sağlımıza mal olabilir. O yüzden sahip olmayı istediğimiz maddi şeylere sahip olmak onlara ulaşmak için bizim fazla zaman ve çaba harcamamıza mal olmamalıdır. Bu zaman maliyeti ve para dengesinin muhasebesini hep göz önünde tutmak gerekir.
Belki çok klasik olacak ama sevdiklerinize zaman ayırın, diğer insanları anlamaya çalışın,onlara karşı anlayışlı, şevkatli olun, emin olun herkes kendi yaşam mücadelesini çoğu zaman yalnız başına veriyor bu dünyada bir söylüyorsanız en az iki dinleyin. Allah bizlere bir ağız verirken iki kulak vermesinin nedeni başka ne olabilir ki ?
İkili ilişkiler önemli, belki aşıksınız belki değil. Bir çoğumuz şeklen seviyor, ama gerçek anlamda seviyor olsaydık, bu koşulsuzca ve karşımızdakini her haliyle itiraz etmeden kabullenmek şeklinde olurdu. .Oysa bizler sadece sahip olduğumuz bize ait olduğu sürece sevebiliriz. Birçoğumuz asla bu yüzeyselliği aşamayız ve gerçekten sevemeyiz. Bu konu başlı başına bir uzmanlık dalı ama üzerinde etraflıca durmak gerek!
Yapay olan değerlere, diğer insanların ne düşündüğüne ve kurallara uygun yaşamaya özen göstermek yerine Doğal şeylere, kendinize ve diğer canlılara saygı duyarak, onları anlamaya çalışarak sosyal bir şekilde yediden yetmişe, hayvandan insanına, bitkiden börtü böceğe diyalog halinde uyum halinde yaşamak şüphesiz huzurunuzu tavan yaptıracaktır.
Ve unutmayın Birşeylere başlamak ve tamamen değiştirmek için Asla, hiçbir zaman geç değildir !
Henüz çıkmamış candan umut kesilmez. .
Ve Asla, asla deme . . .
Neden olmasın ?


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.