Translate

13 Şubat 2012 Pazartesi

Uzun yaşamın sırrı

İsviçreli bilim insanlarının araştırmasına göre, insanın kendisini nasıl hissettiği, sigara, düşük eğitim veya hastalıklardan bağımsız olarak yaşam süresini etkiliyor.

Zürich üniversitesi bilim insanları, Dr. Matthias Bopp başkanlığında yaptıkları araştırmada, deneklere kendilerini nasıl hissettiklerini sordu. Deneklerden, "çok iyi", "iyi", "idare eder", "kötü" ve "çok kötü" seçeneklerinden birini seçmeleri istendi. Denekler 30 yıl boyunca izlendi.
Bu sürenin sonunda kendilerini "çok kötü" hisseden erkek deneklerde ölüm riskinin, "çok iyi" hissedenlerden 3,3 kat fazla olduğu görüldü.
Kadınlarda "çok kötü" hissedenlerin ölüm riski, "çok iyi" hissedenlere oranla 1,9 kat fazla oldu.
Deneklerin kendilerini ne kadar iyi hissettikleri ile hayatta kalma şansı doğru orantılı seyretti.
Kendini çok iyi hissedenlerin muhtemelen, pozitif bakış açısı gibi, sağlıklarını olumlu etkileyen özelliklere sahip olduğu belirtildi.
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Bu sitede verilmeye calisilan genel bilgiler, size doktorunuza gitmeden once bilgi vermesi yonunde hazirlanmistir. Sizin klinik durumunuza gore en uygun ve detayli bilgiyi almak icin mutlaka doktorunuzla gorusunuz.