Translate

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Yaratımın gücünü nasıl kullanıyoruz?

İnsan olarak bize verilmiş olan en büyük güç belki de yaratım gücü! Ama acaba bunun ne kadar farkındayız? Her an yaratım yapıyor olduğumuzu biliyor muyuz?

Ağzımızdan çıkan her söz, zihnimizden geçen her düşünce, kaleme alınmış her kelime yaratımdır. Yazdığımız her hikaye, şiir, roman, film, şarkı, dizi, sanat, resim gerçekliğimize ayna tutar ve daha da ötesi yaratır. Öyleyse neden sürekli yaşamak istemediğimiz deneyimleri yaratmayı seçiyoruz? Acı sözlerle dolu şarkılar, şiddet dolu filmler, entrika ve ihanet ile örülmüş diziler… Film kategorilerine bakacak olursak; korku, gerilim, drama başlıkları altında ayrılıyorlar, -neyse ki arada komedi de var-. Hayatımızda bu deneyimleri mi yaşamak istiyoruz? Pek sanmıyorum ama çoğunlukla hayatlarımız bu öğeleri istemesek de taşıyor çünkü bilincimiz her gün bunlarla programlanıyor.

Siz, size bahşedilen yaratım gücünü nasıl kullanıyorsunuz?

Neden haberler meydana gelmiş

Bir hayal oyunu: Hayellerin sınırsız dünyasında kendi cennetini yaratmak

“Bugün hayatının geri kalanının ilk günü.”

Her gün, kaç yaşında olursak olalım hayatımızın geri kalanının ilk günü. O güne kadar her ne yaşamış ya da yaşamamış olursak olalım o gün, o an itibari ile yepyeni hiç yazılmamış bir sayfaya sahibiz. İstediğimiz her şeyi yaratabilme gücü de bizim elimizde, seçimlerimizde.

Bugün de yepyeni bir yıla adım atacağımız gündeyiz, bir yılı daha geride bırakıyoruz. Elimizde yepyeni bir sayfa, yıl, hayat olduğunu hatırladığımız, düşündüğümüz bir gün olduğundan içinde de birçok yaratım fırsatı barındırıyor. Bu fırsattan faydalanarak bugün, ister beş veya on dakika, istersen yarım ya da bir saat için her şeyi bir kenara bırak ve gözlerini kapa. İçindeki yıldızlara ulaş ve sadece o an için bile olsa her şeyin mümkün olduğu bir yerde olduğunu düşün. Bütün olmazların, kısıtlamaların, üzüntülerin ötesinde, sihirler diyarında.

Ve burada içinde yaşadığın dünyayı olabilecek en harika haliyle baştan yarat. Hayal gücünün sınırlarını zorla, olabilecek güzellikleri, mutlulukları, o güne kadar düşünebileceklerinin ötesine taşı. Hayallerinde ne kadar özgür olabileceğini keşfet. Cennetinin kapısını bu dünyada aç ve yarat. Ruhsal Rönesans kitabımın son bölümü “Cennet” ile biter; benim bu dünyada olabilecek cennet hayalimle. Sizlere ilham da olabilmek için bu bölümden alıntı yaparak, kendi cennet hayalimle sizlere mutlu yıllar demek istiyorum.

Hayallerimizi bizden başka kimse kısıtlayamaz,

İndigo, kristal ve gökkuşağı çocuklar: Yeni dünyanın yıldız çocukları

Etrafınızda gördüğünüz çocukların ya da kendi çocuklarınızın farklı ve değişik olduğunu düşünüyor ya da hissediyor olabilirsiniz… “Biz çocukluğumuzda böyle değildik, bu yeni çocuklar da bizden çok farklı!” mı diyorsunuz? Evet gerçekten de öyleler, çünkü onlar yıldız çocukları.


Dünyanın her döneminde, insanlığın tekâmül edip büyümesi için üst boyutlardan çeşitli şekillerde destek gelmiştir. İçinde bulunduğumuz bu özel uyanış döneminde de yeni dünyanın oluşmasını sağlayacak nesiller, farklı özelliklerle dünyaya geliyorlar. Genetik kodları ve algıları hücresel ve DNA boyutunda dünyayı ileriye taşıma görevine uygun şekilde, farklı olarak kodlanmış, hatta bir üst versiyon insan donanımında olan bu kişilere “YILDIZ TOHUMU”/ “STARSEED” deniyor.

Yıldız tohumları hassas ve keskin algıya sahip,

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Vertigoya iyi gelen şifalı bitkiler



Zencefil

Baş dönmesini geçiren zencefil, mide bulantısını da bastırır. Zencefil çayını hazırlamak için birkaç zencefil kökünü minik parçalar halinde kesin ve daha önce kaynattığınız bir bardak kaynar suya koyun. 5 dakika çayın demlenmesini bekleyin ve çayı tüketin. Zencefil çayını günde 2-3 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Kereviz suyu

Birkaç adet kerevizi mutfak robotundan geçirin. Konsantre suyunu çıkarın ve buzdolabında saklayın. Başınız döndüğünde yarım bardak kereviz suyu için.

Bektaşi üzümü

Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı Bektaşi üzümü tohumu koyun, hazırladığınız bu karışımı baş dönmesi ve mide bulantısı yaşadığınız zamanlarda tüketin.

Badem

Bir bardak sıcak suyun içine yarım tatlı kaşığı badem tozu ekleyin. Semptomlarla karşılaşmanız durumunda bu suyu için.

Elma sirkesi

Elma sirkesinin vertigo tedavisinde kullanımı ile ilgili yetersiz de olsa bir miktar bilimsel araştırma mevcuttur. Elma sirkesini kullanmak için 2 tatlı kaşığı balı az bir miktar elma sirkesiyle karıştırın. Bu karışımı başınız döndüğünde için.

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui Metafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ... Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

3 Temmuz 2024 Çarşamba

1 Temmuz 2024 Pazartesi

Yeşil Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin ağacının (Olea europaea) genç ve olgunlaşmamış meyvesine yeşil zeytin de denilmektedir. Zeytin meyvesi başlangıçta yeşil ve sert bir dokuya sahiptir ancak olgunlaştıkça renk değiştirir. Olgunlaşmamış yeşil zeytin daha serttir ve hafif acı bir tada sahiptir. Yeşil zeytin hasadı, zeytinlerin henüz tam olarak test edilmiş halde toplandığı bir dönemi içerir. Hastalanan yeşil zeytinler genellikle depolamaya sunulmadan önce işlenir ve daha ileri işlemlere tabi tutulur. Yeşil zeytinler genellikle tuzlu su içinde fermente edilir, salamura yapılır veya doğrudan tüketilmek üzere çeşitli şekillerde işlenir. Fermente edilmiş yeşil zeytinler daha yumuşak ve lezzetlidir ve birçok Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılır. Yeşil zeytinler, içerdikleri yağ, lif, mineral ve antioksidanlar gibi besin maddeleri nedeniyle besleyici bir gıda olarak kabul edilir. Ayrıca, sağlıklı bir atıştırmalık olarak veya salatalarda, mezelerde, sandviçlerde ve diğer yemeklerde kullanılabilirler.


Yeşil Zeytin İçeriği

Yeşil zeytin, içeriğinde bulunan çeşitli besin maddeleri ve sağlık yararları nedeniyle besleyici bir gıdadır. Yeşil zeytin, E vitamini ve polifenoller gibi