Translate

29 Şubat 2016 Pazartesi

Total Yoga Challenge: 15 Minutes x 15 Days


Image 






Total Yoga Challenge: 15 Minutes x 15 Days
.MP4, AVC, 1000 kbps, 1280x720 | English, AAC, 64 kbps, 2 Ch | 4 hours | 4.78 GB
Instructor: Abi Carver

Increase flexibility, build strength, improve your balance and learn to relax in 15 minutes a day.

The course consists of 15 x 15 minute yoga videos that increase in difficulty as you progress through the course.

There are 5 themes: balance, flexibility, strength, mobility and relaxation. 

26 Şubat 2016 Cuma

Migren Ağrısını Geçirmenin En Kolay Çözümü!

Migren olanlara yardımcı olacak harika bir bilgi keşfedildi. Görünen o ki migreni birkaç dakikada içinde durdurmanın doğal bir yolu var.Migren Ağrısını Geçirmenin En Kolay Çözümü!

Bu Sihirli Migren İksirini Hazırlayın

Üç şeye ihtiyacınız var: su, limondan sıkılmış limon suyu ve 2 çay kaşığı tuz.Malzemeleri karıştırın ve için. Birkaç dakika bekleyin.

Malzemeleri seçerken dikkat etmeniz gereken şey: Tuz iyi kalite olmalı. Pembe Himalaya deniz tuzu iyi bir seçim çünkü içinde 80 farklı eser mineral var (magnezyum

14 Şubat 2016 Pazar

Ses Kısıklığı ve Göz Kapağı Düşüklüğü Akciğer Kanseri Habercisi Olabilir


ses-kisikligiAkciğer kanserine yakalan kişilerin büyük çoğunluğu tütün ürünleri kullanıyor. Sinsice ilerleyen akciğer kanserinin erken teşhisinde ise yılda bir kez yapılacak tarama testleri önem taşıyor. Özellikle sigara içen ve çeşitli kimyasallara maruz kalan kişilerin yılda bir kez tarama testleri yaptırması gerekiyor.
Memorial Ankara Hastanesi Onkoloji Merkezi’nden Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü” öncesinde akciğer kanseri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Çok sessiz ilerliyor
Akciğer vücudun oksijenlenmesini sağlarken, ihtiyaca göre hücrelerinde yenilenme için bölünme ve çoğalma gerçekleşir. Bazen bazı sebeplere bağlı olarak, bu bölünme ve çoğalma kontrolsüz hale geçerek kitleler oluşturur ve bu kitleler kanserleşir. Akciğer kanseri her zaman çok belirgin bulgular vermemektedir. Kitle büyüyüp, akciğer zarını aşıp, göğüs duvarına temas ettiğinde ağrı ortaya çıkar.
Belirtiler kanserin yerleştiği yere göre değişiyor
Hastalığın en sık görülen belirtileri; öksürük, balgamda kan ve ani kilo kaybıdır. Bununla birlikte, akciğer kanseri bulguları yerleşim yerine göre değişiklik gösterebilir. Akciğerin üst kısmına yerleşmiş olan bir kitle, bazı sinirlere bası yaparak kolda ve omuzda ağrıya, ses kısıklığına, göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Bu şikayetler birçok hastalıkta görülebildiği için ihmal edilebilmektedir. Herhangi bir üst solunum yolu enfeksiyonu, akciğer enfeksiyonu, kas iskelet sistemi ağrısı da bu şikayetlere yol açabilir. Bu belirtilerin süresi birkaç haftayı aşıyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Küçük hücreli akciğer kanseri daha hızlı yayılıyor
Akciğer kanseri, mikroskopta görünüş şekillerine göre kabaca iki gruba ayrılır. Bunlardan ilki küçük hücreli akciğer kanseri, diğeri ise küçük hücreli olmayan akciğer kanseridir. Akciğer kanserlerinin büyük bir kısmını küçük hücreli olmayan akciğer kanserleri oluşturmaktadır. Bu kanser tipleri biraz daha yavaş seyirlidir. Küçük hücreli akciğer kanseri ise daha hızlı bölünüp, çoğalmakta ve diğer organlara sıçrayabilmektedir.
Sigara kullanan kadınlar da risk altında
Sigara, puro, pipo, nargile gibi tütün ve tütün ürünlerinin tamamı akciğer kanserinin en önemli risk faktörleridir.Akciğer kanseri olan hastaların yaklaşık %90’ı bu tütün ürünlerinden bir ya da daha fazlasını kullanmaktadır. %10 gibi küçük bir grup ise tütün ürünü kullanmadan da akciğer kanserine yakalanabilmektedir. Ülkemizde özellikle kadınlarda tütün tüketiminin artmasına bağlı olarak akciğer kanseri daha sık görülmektedir. Gelişmiş ülkelerde ise tütün kullanım kontrolüne bağlı olarak akciğer kanseri görülme riski azalmaya başlamıştır.
Uzun süredir sigara içiyorsanız…
Tütün ürünü kullananlar ve çeşitli kimyasal maddelere mesleki maruziyeti olan kişiler yılda bir kez akciğer filmi veya düşük radyasyonlu tomografi çektirmelidir. Bu tarama yöntemleriyle hastalığın erken teşhis edilmesi, tedavide başarı şansını oldukça artırmaktadır. Tanıda önemli olan bir diğer nokta belirtiler ortaya çıktığında hastanın klinik olarak değerlendirilmesidir. Bunun ardından tomografi, MR ve PET